Axelle is terug! De jonge Kortrijkse veroverde vorig jaar menig hart met de zomerhit ‘Mala Leche’ en komt nu naar buiten met de follow-up ‘Si tu m’attends’. Waar haar debuut haar kunde van de Spaanse taal in de verf zette, is dit maal het Frans aan de beurt.

Het nummer klinkt fris in de oren én zal voor velen ook een belletje doen rinkelen. Si Tu M’attends is namelijk een herwerkte versie van Walk on Water van Milk Inc. Axelle en boyfriend/producer Willem (Hush) coverden dit nummer oorspronkelijk voor hun item tijdens de ochtendshow van Studio Brussel en toeval wil dat nét toen Regi Penxten (Milk Inc) één van de gelukkige luisteraars was. Hij was meteen verkocht en de drie kropen samen in de studio.

Voor de tekst stak Axelle de koppen samen met Franstalige papa Pierre. Ze mikten op een brede vertaling en een vrije interpretatie van het origineel: “De oorspronkelijke tekst gaat over een verlangen naar liefde, maar mijn versie gaat veel meer over een verlangen naar knuffels, feest en vrijheid. Dingen die ik voorheen als vanzelfsprekend zag maar nu enorm hard mis, en die we allemaal al even hebben moeten missen.”

En daarin is ze is niet alleen. Voorlopig kan Si tu m’attends ons enkel doen dansen in onze woonkamers, maar Axelle hunkert naar de grote podia. Met haar internationale pop-sound en kleppers zoals deze is één ding alvast zeker: wij hebben zin om alle betere dagen met haar te feesten!

Ontdek 'Si Tu M'attends'

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over