De reggae-veteranen van UB40 staan vanavond, dinsdag 3 december, in 013. Alle andere shows in Nederland zijn afgelast wegens stemproblemen, maar de show vanavond in 013 gaat gewoon door. Er zijn tevens nog enkele ticktets beschikbaar via deze link: http://www.013.nl/event/4341_ub40

Na het bericht dat er Nederlandse shows afgezegd werden wegens stemproblemen, verzekerde het management van UB40 het Tilburgse poppodium dat de show in 013 wel door zou gaan. Omdat Duncan Campbell rust moest houden tot vandaag was er nog een kleine kans op afgelasting, maar inmiddels is bekend dat de band 100% zeker in 013 op zal treden vanavond.

Opgericht eind jaren zeventig vergaart de groep uit het Britse Birmingham zich al snel een uitstekende livereputatie. De mix van reggae en pop blijkt zeer geslaagd en binnen enkele jaren ontgroeit UB40 dan ook de underground en dienen de hits zich in de jaren tachtig in rap tempo aan. ‘Red, Red Wine’, ‘Maybe Tomorrow’, maar ook ‘I’ve Got You Babe’en ‘Breakfast In Bed’ (beiden succesvolle samenwerkingen met zangeres Chrissie Hynde van The Pretenders), de lijst met wereldhits is ontzettend lang.

In de jaren negentig blijft UB40 met hits strooien alsof het niets is. In Nederland blijkt ‘(I Can’t Help) Falling In Love With You’ zelfs hun langst genoteerde nummer 1-hit (5 weken in 1993). De band met ons land is altijd al behoorlijk innig geweest; het 21-jarig jubileum viert de groep bijvoorbeeld in een uitverkocht Goffert stadion in Nijmegen en hun drie kerstshows in 2003 leveren een bijzondere live-dvd genaamd ‘Homegrown In Holland’ op.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
UB40
Datum: 
Dinsdag 3 december 2013
Locatie: 
013, Veemarktstraat 44, Tilburg
Meer over