Het gratis Sfinks Mixed festival te Boechout voegt, een week voor het festival, het programma van de Praatbarak en ook nog enkele artiesten toe aan de line-up. In de Praatbarak brengen artiesten van op Sfinks Mixed, i.s.m. DeWereldMorgen, persoonlijke verhalen en presenteren Intal en Manifiesta, i.s.m. de provincie Antwerpen, gesprekken over DR Congo. Het uitgebreide DJ-programma is nog aangevuld met enkele namen en ook op de festivalweide komen er twee acts bij. Sfinks Mixed 2014 gaat door van donderdag 24 tot zondag 27 juli. De line-up omvat o.a. The Gladiators feat. Droop Lion, Tinariwen, Leki, Discobar Galaxie, Orquesta Aragón, Flip Kowlier, Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Halve Neuro ft. Slongs Dievanongs, Boddhi Satva, LeFtO, D. WattsRiot, Marfox en Theater Tol.

Met artiesten van over de hele wereld en dichtbij, verspreid over vier podia, kan ook dit jaar iedereen zijn gading vinden in het programma van Sfinks Mixed. Naar goede gewoonte is er ook deze zomer een boeiend randprogramma, met vrolijke parades en rondreizende acrobaten op de festivalweide, een kleurrijke wereldmarkt en de Praatbarak.

In de Praatbarak brengen artiesten van op Sfinks Mixed, in samenwerking met DeWereldMorgen, verhalen over hun land, cultuur en leven. Verhalen die niet zelden mee hun muziek bepalen en soms dan ook intieme verrassingsacts met zich meebrengen. Te gast zijn D. WattsRiot (UK), Jupiter & Okwess International (Congo), Leki (België/Congo), Karol Conka (Brazilië), DJ Panko (Spanje) en Slongs Dievanongs (België). Daarnaast presenteren Intal en Manifiesta, i.s.m. de provincie Antwerpen, in de Praatbarak volgende gesprekken over DR Congo: Vrouw zijn in Oost-Congo, DR Congo vandaag, De schaduw van het koloniale verleden en Artistiek Kinshasa. Zie http://bit.ly/1jJAafN voor meer info over het programma van de Praatbarak.

Aan het uitgebreide DJ-programma zijn nog enkele namen toegevoegd. Konichiwa Crew België is een collectief met liefde voor verschillende artistieke vormen dat op Sfinks Mixed stevige beats en bass brengt in The Urban Mad. Ook DJ Ade Boogie (Nigeria), met zijn Naija Music, vervoegt dit DJ podium. Het programma van de Anderland is eveneens aangevuld, met een tropische set van de twee heren van Umoja (Nederland), combinaties van moderne beats, klassieke Balkan, gipsy, klezmer melodieën en hip hop door Balkan Hotsteppers (België) en muziek van de jaren 30 tot nu en terug van de lokale (uit Boechout) plaatjesdraaiers Hot LiBBs (België).

Ook het programma op de festivalweide is nog aangevuld met twee acts. Fost Plus brengt met Bottle Machine en Music for a bottle twee mobiele straattheater acts waarmee ze bezoekers willen aanzetten tot correct sorteren. Kortom: een ideale aanvulling op het uitgekiende afvalbeleid van Sfinks Mixed. TONY!, de Jongerenbrigade van Bond zonder Naam, plant hun silentbox op de festivalweide. In deze geluidsdichte box van plexiglas kunnen festivalbezoekers even genieten van stilte en zo hun oren laten rusten van de muziek.

Meer Sfinks Mixed

Sfinks Mixed is deze zomer toe aan zijn 39ste editie. Met artiesten van over de hele wereld en dichtbij, een uitgebreid kinderprogramma en een boeiend randprogramma, kan het vierdaagse festival ook dit jaar iedereen bekoren. Extra inzet gaat dit jaar naar o.a. het kinderprogramma, een uitgebreid DJ-programma en duurzaamheid door een uitgekiend afvalbeleid. Na een geslaagde eerste gratis editie vorig jaar, is het festival ook in 2014 gratis.

Verspreid over vier podia staan op Sfinks Mixed artiesten als The Gladiators feat. Droop Lion (Jamaica), Tinariwen (Mali), Leki (België/Congo), Discobar Galaxie (België), Jupiter & Okwess International (Congo), Orquesta Aragón (Cuba), Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba (Mali), Flip Kowlier (België), Halve Neuro ft. Slongs Dievanongs (België), Boddhi Satva (Centraal-Afrikaanse Republiek), Septeto Santiaguero (Cuba), LeFtO (België), D. WattsRiot (UK), Marfox (Portugal), Les Z’arbs (België) en Theater Tol (België). Zie http://bit.ly/1jJAafN voor meer informatie over de artiesten.

Voor families is Sfinks Mixed het ideale festival om samen van te genieten. In de Kidz Village krijgen kinderen hun eigen festival en in de Concerttent openen Vroink, Amigos, De Piepkes en Radio Oorwoud al swingend elke festivaldag.

Op de festivalweide komen bezoekers de hele dag door vrolijke parades en rondreizende acrobaten tegen zoals de Castellers Jove de Barcelona (menselijke torenbouwers) en dit jaar ook de waterbar van Aksident. Op de kleurrijke wereldmarkt zijn spulletjes vanuit alle hoeken van de wereld te vinden en info van humanitaire organisaties over hun projecten verspreid over de wereld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sfinks Mixed
Datum: 
25, 26 en 27 juli 2014
Locatie: 
Boechout

Reservatie:

Meer over