Grote namen in aflevering 5 van Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, dat de voorbije weken goed was voor 603.000 kijkers en 27,3% marktaandeel (VVA 18-54, live + uitgesteld). Peter Van Asbroeck vertelt over die keer dat Elton John naar Het Swingpaleis kwam, terwijl Sergio Quisquater herinneringen ophaalt aan zijn ontmoeting met Michael Jackson. En dan is er ook nog Jens Dendoncker, die een verhaal heeft over skinheads, politieagenten en een frituurbezoek.

Peter Van Asbroeck nestelt zich als eerste in de zetel om zijn sappig verhaal uit de doeken te doen. Hij keert terug naar de jaren 90 en de hoogdagen van Het Swingpaleis. Peter (gespeeld door Stefaan Degand) was toen getuige van het bezoek van de grote Sir Elton John (een rol voor Sven De Ridder) aan het programma. Dat bezoek liep echter niet zoals verwacht. Een verhaal over een wereldster, een hongerige technische crew en kafka… veel kafka.

Mijn verhaal begint wat baldadig, maar het heeft een happy end”, steekt comedian Jens Dendoncker (Sven De Ridder) van wal. Hij vertelt over hoe een bezoek aan de frituur in zijn studentenjaren volledig uit de hand liep. De slechte timing van een grap brak de komiek toen immers zuur op.

Rasverteller Sergio Quisquater (Sven De Ridder) schudt voor de gelegenheid een tweede verhaal uit zijn mouw. Hij slaagde er ooit met een smoesje in om wereldster Michael Jackson te ontmoeten, samen met zijn goede vriend Guido (Stefaan Degand). Hoe die ontmoeting tot stand kwam, vertelt hij in Ge Hadt Erbij Moeten Zijn. “Het verhaal dat ik ga vertellen, zullen de meeste mensen niet geloven. Maar het is wel echt gebeurd”, klinkt het…

De volledige afleveringen van Ge Hadt Erbij Moeten Zijn zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: