Eerst mogen de coureurs zich uitleven op de wielerpiste in ’t Gentse Kuipke, maar na de 6-daagse is het op zaterdag 1 december tijd voor de artiesten. Die kunnen zich helemaal laten gaan op de 8ste editie van het Festival van de Ambiance. “Doorheen de jaren zijn we een vaste waarde geworden op de kalender. De unieke sfeer die er tijdens de Gentse Feesten hangt op het Sint-Baafsplein, laten wij op ons indoorfestival herleven. Duizenden feestvierder kennen haast blindelings de weg doorheen het Citadelpark naar ’t Kuipke. Jaar na jaar stijgen de ambiance- en feestvierders, en verwelkomen we meer en meer bezoekers, al dan niet verkleed ,maar vooral in opperbeste stemming om de artiesten op ons podium aan te moedigen. Men zegt wel eens dat het Festival van de Ambiance in de wintermaanden het leukste muziekfeest is dat je in de Gentse binnenstad kan vinden, vooral omdat wij een gevarieerde muzikale mix programmeren. De eerste namen die we onthullen van onze gastartiesten voor de komende editie van zaterdag 1 december zijn Vlaamse lieveling Willy Sommers, partymachine Swoop en Sergio, hét muzikale beest dat nog steeds voor vonken zorgt op het podium”, zegt Kris Bloemen van concertorganisator House of Entertainment. Tickets voor het festival bestel je op www.festivalvandeambiance.be of 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Met Willy Sommers kiest het Festival van de Ambiance dit jaar opnieuw voor zekerheid. Willy is ook in Gent bijzonder populair. “Gent heeft zijn Gentse Feesten en datzelfde enthousiaste publiek komt ook naar ’t Kuipke. Voor een artiest is het geweldig wanneer hij wordt aangemoedigd door een massa enthousiaste mensen, die vooral zin hebben om te feesten. De tapkraan stroomt rijkelijk en de mensen zingen luidkeels mee met de artiesten op het podium. Een echt volksfeest waar ik opnieuw enorm naar uitkijk, zeker als iedereen weer meedoet met ‘Laat de zon in je hart’. Man, dat wordt weer een recordpolonaise om naar uit te kijken.

Ook Swoop komt dit jaar terug naar het Festival van de Ambiance en daar is frontman, en Oost-Vlaming,Filip D’Haeze erg blij mee. “Vorig jaar kregen we mails en sms’en waarom wij niet op de affiche stonden van mensen die ons misten. De mensen associeren ons met het festival, maar ook omgekeerd. Voor Swoop is optreden op het Festival van de Ambiance ook één van de hoogtepunten van het jaar. Het is bijna een thuismatch, omdat een aantal leden van onze band afkomstig zijn van Oost-Vlaanderen. In deze regio hebben wij dus ook een grote fanbase en die zijn altijd massaal aanwezig in ’t Kuipke, omdat ze weten dat we er dan altijd een speciaal optreden van maken, met vooral veel kleur.

Sergio

De derde en laatste naam die nu al wordt bekendgemaakt voor het Festival van de Ambiance 2018, is die van Sergio. Nog steeds is de man uit Lubbeek razend populair bij het publiek. “Voor de één is hij een vrouwenmagneet, voor de andere is hij de gedroomde stamgast waar je graag mee aan de toog hangt. Sergio weet hoe hij met zijn publiek moet omgaan. Een geboren entertainer die in z’n repertoire moeiteloos switcht van het levenslied van Hazes, naar de stomende 90’s beats van Touch of Joy, een band waarvan hij jarenlang frontman was. Sergio is een podiumbeest dat pas tevreden is wanneer iedereen in de zaal zich amuseerde. De voorbije jaren wilden we hem graag op ons Festival van de Ambiance-podium hebben in Gent, maar dat lukte niet met z’n agenda. Op 1 december komt daar verandering in en staat hij effectief in ’t Kuipke. Een optreden om naar uit te kijken”, zegt Kris Bloemen namens de organisatie.

Tickets voor het Festival van de Ambiance, editie 8, op zaterdag 1 december in ’t Kuipke Gent mét Willy Sommers, Swoop en Sergio, kan je bestellen op www.festivalvandeambiance.be of op 070/345.345 (€0,30/Min). De komende weken maken de organisatoren nieuwe namen van artiesten die op de affiche staan bekend. Hou de website en de Facebookpagina van het festival in de gaten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: