En met Selah Sue tekent les Ardentes weer een headliner! De hip-hop, rock en pop bands blijven aanschuiven, we hebben nu ook nog Method Man & Redman, The Horrors, Milky Chance en vele anderen binnen!

Hebben we dit jaar een uitzonderlijke editie? Na Stromae, Massive Attack, Shaka Ponk, Wiz Khalifa, M.I.A., Vitalic, IAM en alle anderen, heeft Selah Sue vandaag net getekend voor les Ardenes 14.

De Belgische zangeres die in 2010 bij ons te gast was heeft intussen de wereld aan haar voeten dankzij haar onevenaarbare flow en stem. Na een eerste album vol hits, denk aan « Crazy Vibes » of nog « Raggamuffin », bereid Selah Sue haar grote terugkeer voor. Het wordt een uitzonderlijke show waar ze ons ongetwijfeld op enkele nieuwe nummers zal presenteren.

Nieuwsgierige festivalgangers zullen zeker niet Milky Chance missen. Het Duits duo speelt al voor uitverkochte zalen in eigen land. Zijn melodieën met een ruwe stem beginnen stilletjesaan in België door te drijven. Ze staan op de affiche van 13 juli. Verder die dag hebben we ook nog Banks, de sensatie uit Californië, de heruitvinder van de r’n’b, ergens tussen droom en sensualiteit. Dicht van The Weeknd, Teed of nog Sohn, de toekomst staat voor hem helemaal open.

De groten van de US voelen zich blijkbaar thuis in Los AngeLiège!  Na Wiz Khalifa en Earl Sweatshirt, tekenen Method Man en Redman voor de vrijdag. In 2009 brachten ze al een van de beste hip-hop prestaties ooit op ons festival. Verder verwachten we ook nog Kid Ink die net « My Own Lane » heeft uitgebracht, een van de killers van dit jaar, Danny Brown en zijn epileptische flow en avant-garde productis (zijn album « Old » staat op 5 in de top 2013 van Pitchfork), of nog de slackers van Aer.

Met drie uitstekende albums maken The Horrors nu definitief deel uit van de beste zwartmoedige bands uit Groot-Brittannië. Goed nieuws, de vierde wordt aangekondigd en is een verdere ontwikkeling van de garage rock van hun begindagen naar de synth- psyché toppen van vandaag.

Verder hebben we nog: de beeldschone dramatische sopraanstem van Austra (11/07), de gitaren en violen ergens tussen folk en blues van Timber Timbre (11/07), de Ali Ba-pop grot van Fanfarlo (12/07), de energieke funk rock van The Inspector Cluzo (10/07) en de top rockers made in Vlaanderen van The Van Jets (12/07)

Eelctrosound liefhebbers worden in dit bericht ook in de bloemetjes gezet,  Claude Vonstroke komt zich inderdaad voegen aan de affiche van de vrijdag naast Vitalic, Booka Shade, Giorgio Moroder, Agoria, Danton Eeprom of nog Nathan Fake.

Met zo een affiche vliegen natuurlijk de tickets de deur uit en zeker die van zaterdag 12 juli. Vergeet onze early bird promo op de 4-dagen Pass niet, t.e.m.  30 april of tot uitverkoop…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Les Ardentes
Datum: 
10, 11, 12 en 13 juli 2014
Locatie: 
Luik

Reservatie:

Meer over