Het aspergeseizoen schiet deze week officieel uit zijn startblokken, het uitgelezen moment dus voor een aspergerecept. Sandra serveert op maandag 16 april gebakken sint-jakobsoesters met witte asperges en waterkerssaus. Als hoofdgerecht combineert ze haar lievelingsingrediënten – zalm, tomaat en mozzarella – in een zalm caprese.

Dinsdag 17 april verwent Sandra de smaakpapillen met een uitbreide maaltijd: lamskoteletjes met een zoete tomatenchutney, aardappelbloemen en een slaatje van roodlof en radijs.

Een extra zoete uitzending op woensdag 18 april. Sandra start met een panna cotta zonder room, op basis van amandelen. Het begin van de lente is het ideale moment om rabarber te oogsten. Sandra gebruikt het seizoensfruit in een rabarber-appelmoes. “Om duimen en vingers bij af te likken”.

Donderdag 19 april duikt Sandra in de Aziatische keuken met Thaise viskoekjes. Die serveert ze met een pittige dip van mango en chilipeper. Blussen kan met een homemade gemberlimonade, die ook nog eens voor een vlotte spijsvertering zorgt. Win-win!

Een gerecht om te imponeren bij familie of vrienden: vrijdag 19 april zet Sandra een zelfgemaakte cordon blue met amandelkroketten op tafel.

OP HET MENU

  • Maandag 16/04: Gebakken sint-jakobsoesters met asperges & zalm caprese
  • Dinsdag 17/04: Lamsvlees met tomatenchutney, aardappelbloemen en een pittig slaatje
  • Woensdag 18/04: Panna cotta met notenkrokantje & rabarber-appelmoes
  • Donderdag 19/04: Thaise viskoekjes met dipsaus & gemberlimonade
  • Vrijdag 20/04: Cordon bleu met amandelkroketten & pompelmoes mojito royal

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over