De Scorpions hebben eigenlijk geen introductie meer nodig. Ruim vijftig jaar geleden besloten Klaus Meine, Rudolf Schenker en Matthias Jabs de band Scorpions op te richten.

De grote doorbraak voor de band kwam in 1984 met het album "Love at First Sting” met daarop de hitsingle "Still Loving You”. Later scoorde de band ook internationale hits met powerballads "Rock You Like a Hurricane”, "Send Me An Angel” en "Wind of Change”. Die laatste groeide uit tot het muzikale symbool van de val van de Berlijnse muur.

De groep heeft al een doorgewinterde carrière gekend: Scorpions verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums en won talrijke awards. Ook live kent de band ongekend succes met duizenden shows in meer dan honderd landen. De invloed op andere bands uit de (hard)rock en heavy metal is niet te onderschatten: bands als Metallica, Bon Jovi en Iron Maiden hebben zich laten inspireren door de liveshows van Scorpions.

In 2010 besloot Scorpions een laatste album op te nemen en kondigde de groep hun afscheidstournee aan. De oorspronkelijke intentie van deze tour werd snel opgeschort, want in het plezier van het optreden vonden ze hun tweede en meteen ook derde adem.

Onlangs verscheen de single "Follow your heart” van het nieuwste Scorpions album "Born to touch your feelings”. Een verzamelalbum met ook twee nieuwe songs op.

De ticketverkoop start donderdag 14 dec om 10u via www.greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Scorpions
Datum: 
4 april 2018
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over