Rock Godfathers ‘Scorpions’ releasen nieuw album “Return To Forever” op 20 februari via RCA / Sony Music ... En zijn tevens headliner op het Graspop festival op 21/6/15

De Scorpions - opgericht door de toen erg jonge Rudolf Schenker - zijn populairder dan ooit, en dat na een live-carriere van quasi 50 jaar. ‘Wind of Change’, een van hun bekendste nummers is ondertussen meer dan 100 miljoen keer bekeken op het internet en het publiek op hun concerten wordt alsmaar jonger. Maar toch heeft het niet veel gescheeld of de groep had zijn gitaar aan de wilgen gehangen een paar jaar geleden. Het eeuwige plaatje maken en daarna touren had zijn tol geëist en een afscheidstourné werd ernstig overwogen. Toch kwam er een nieuw elan en inspiratie na hun erg geslaagd MTV Unplugged Concert (en album uit 2013) opgenomen in Athene.

Return To Forever zoals het eerste studioalbum sinds de coversplaat Comeblack (2011) heet, verschijnt al op 20 februari en werd opgenomen met producers Mikael Nord Andersson en Martin Hansen (cfr “Sting In The Tail”, “MTV Unplugged”). De CD telt twaalf tracks, en op de Deluxe Edition staan er nog eens vier bonusnummers. (Op iTunes kunnen fans dan nóg een extra track downloaden, nl Delirious).

De band gaat ook weer toeren, onder meer in Polen, Frankrijk, België (Graspop !!), Engeland en Duitsland. De 50th Anniversary World Tour start in het voorjaar 2015 en loopt tot in 2016.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over