Frans rapper SCH breekt alle records met zijn album 'JVLIVS II' dat op 19 maart uitkwam. Met maar liefst 11,7 miljoen streams op dag van release is de plaat goed voor de meeste streams op release en dat voor het jaar 2020 en 2021. Bovendien stonden die dag alle 19 songs van het album - inclusief skip & interlude - bovenaan de Franse top 200 van Spotify. Enkele dagen na release haalde de plaat al goud in Frankrijk.

Ook in België is SCH razend populair; alle tracks van 'JVLIVS II' stonden in de Spotify top 50 met zelfs drie nummers in de top 10; 'Mannshaft' ft. Freeze Corleone stond op de tweede plaats, 'Crack' op de achtste plaats en 'Grand Bain' op de tiende plaats. In totaal telde de plaat 600.000 streams op releasedag in België. In de eerste week kwam de plaat binnen op eerste plaats in de Waalse Ultratop en vorige week kwam 'JVLIVS II' ook binnen op nummer één in de nationale Ultratop charts.

OVER SCH

Het 'JVLIVS II' is de opvolger van zijn album 'JVLIVS' dat uitkwam in 2018 en platinum haalde in Frankrijk. Fans keken al enkele jaren reikhalzend uit naar het vervolg van de plaat en konden eind 2019 al genieten van mixtape 'Rooftop' waaronder de single 'Mayday' ft. Ninho. Beide platen waren telkens integraal terug te vinden in de Franse Spotify Top 50 en werden ook in België een streamingsucces.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over