Scala & de broers Kolacny vieren deze zomer hun 20ste verjaardag met een nieuw studioalbum: SOLSTICE. Het gekende Belgische koor zette op twintig iconische nummers hun eigen scala-stempel en dat blijkt heel gevarieerd te zijn van David Bowie, John Legend tot zelfs Nine Inch Nails.

SOLSTICE zal beschikbaar zijn op CD en digitaal vanaf 17 juni, dat is meteen vier dagen voor de zonnewende of in het Latijn: Solstice. De groep trekt wereldwijd een groot publiek naar hun concerten en is zelf het enige koor dat ooit als hoofdact op het Amerikaanse Coachella Music Festival heeft gestaan. Met het uitbrengen van hun nieuw album en het vieren van hun 20ste verjaardag trappen ze ook nog een Europese tournee af.

Onder leiding van pianist/componist Steven Kolacny en zijn broer, dirigent Stijn Kolacny, werd de groep bekend met hun cover van Radiohead’s “Creep”, die te horen was in de trailer van de film ‘The Social Network’. Ondertussen werd de trailer al meer dan 250 miljoen keer bekeken wereldwijd. Daarnaast wordt hun versie van “Heroes” (David Bowie) nu gebruikt in de filmtrailer van de nieuwe Ang Lee-film: Billy Lynn’s Long Halftime Walk. Die al na één dag 300 000 keer bekeken is op YouTube.

Scala’s bekendheid kreeg pas echt een boost na hun cover van “Smells Like Teen Spirit”, die werd gebruikt in de Kurt Cobain-documentaire: ‘Montage Of Heck’.

De groep besloot op dit elan verder te gaan en nam een studioalbum op met nog meer iconische covers. Het werd hun vijfde studioalbum, vijf jaar na het album Scala & Kolacny Brothers. Op SOLSTICE staan bekende nummers die in een nieuw kleedje zijn gestoken zoals Queen’s “Fat Bottomed Girls”, “Sweet Dreams” van Eurythmics en de klassieker van R.E.M. “The One I Love”.

SOLSTICE

Track Listing

 1. “Boys Don’t Cry” – The Cure
 2. “Sweet Dreams” – Eurythmics
 3. “All of Me” – John Legend
 4. [endif]“Crash Into Me” – Dave Matthews Band
 5. “Cloudbusting” – Kate Bush
 6. “Fat Bottomed Girls” – Queen
 7. “Heroes” – David Bowie
 8. “Hungry Heart” – Bruce Springsteen
 9. “Survival” – Muse
 10. “Dirty Diana” – Michael Jackson
 11. “The One I Love” R.E.M
 12. “Piggy” – Nine Inch Nails
 13. “Strong Enough” – Sheryl Crow
 14. “Wake Me Up When September Ends” – Green Day
 15. “Womanizer” – Britney Spears
 16. "Follow You, Follow Me” – Genesis
 17. “In The Air Tonight” – Phil Collins
 18. “Barbie Girl” – Aqua
 19. “I Don’t Like Mondays” – The Boomtown Rats
 20. “Black Hole Sun” – Soundgarden

LIVE

 • Vrijdag 28 oktober 2016 - Kursaal Oostende
 • Donderdag 10 november 2016 - Concertgebouw Brugge
 • Vrijdag 16 december 2016 - Auditorium Jacques Brel Anderlecht
 • Donderdag 22 december 2016 - Heilig Kruis Kerk Hasselt
 • Vrijdag 23 december 2016 - Heilig Kruis Kerk Hasselt
 • Zaterdag 11 maart 2017 - Waregem Expo

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: