Op nummer 20 en ondertussen getekend bij het Spaanse muzieklabel ‘Roster Music’

David Latour is orgineel getekend bij het Belgische label, La Musique Du Beau Monde. Zijn platen worden hits en hij scoorde al enkele keren hoog in de charts. Ook in Spanje komt hij terecht op plaats 20 in de officiële Singles Chart. Tot voor kort was hij nog niet getekend in het zuidwest Europese land, maar sinds zijn nieuwe single ‘Say It Right’ het zo goed doet, is David Latour getekend bij het Spaanse label Roster Music.

Het gebeurt zeer zelden dat een Belgische plaat, enkel gedragen door airplay in clubs en gedragen via het internet, een hit wordt in het buitenland. De nieuwste single van David Latour, Say It Right, werd in België vooral bekend omwille van de buitengewone videoclip waarin twee bejaarden de hoofdrol spelen. Ondertussen heeft David Latour met zijn nieuwe hit al meer dan 35 000 views op YouTube.

Het is nog geen week geleden sinds Say It Right de Spaanse Singles Chart binnenkwam op nummer 43. Dit is een merkwaardig gebeuren zeker omdat de hitparadanotering op het originele Belgische label, La Musique Du Beau Monde, is. Er is dus oorspronkelijk geen grote promo gebeurd door een Spaans label, wat in de meeste gevallen wel zo is. De plaat doet het echter zo goed, dat het nu getekend is bij het Spaanse platenmaatschappij Roster Music.

De Gentse DJ/producer David Latour is met “Say It Right” niet aan zijn eerste hit toe. Met “Lady Masquerade” en “Venus Vs Mars”, scoorde hij in eigen land twee hits, die reeds aanzien worden als ‘classics’.

Ook met andere platen, vooral samenwerkingen met al dan niet bekende Belgische artiesten, scoorde hij ook een aantal grote hits. “Back & Forth” met Tom Helsen was een succes een jaar geleden. Net zoals zijn samenwerking met SIL van Sylver en “Friday Night” met Kaye Styles, haalde ook “Had A Dream” met de

Amerikaanse superster Kat Deluna een paar weken de charts. De Spaanse Singles Charts is in België te vergelijken met de Ultratop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over