Na titeltrack ‘bb u ok?’ en ‘find your way (feat. Bipolar Sunshine)’ en ‘IT HURTS!’ is dit de vierde - dit keer dubbele - single van het album ‘bb u ok?’, dat 21 mei verschijnt. Op het album werkt hij oa samen met Rivers Cuomo (Weezer) en American Football. Het verschijnt op 21 mei 2021 via bitbird (ism Counter Records / Ninja Tune).

Muzikaal bouwt San Holo op het nieuwe album een heel eigen wereld, met afwisselend organische soundscapes en full-band composities. Inhoudelijk is 'bb u ok?' een heel emotioneel album, het draait volledig om connecties, zo stelt San Holo over zijn nieuwe werk. “De connecties tussen mensen en hun herinneringen, tussen mensen over en weer en met zichzelf.” Deze nummers gaan over ervaringen, gesprekken en momenten die ik mijn hele leven met mensen heb gedeeld. Ik ben nooit heel goed geweest in mezelf woordelijk uitdrukken. Daarom maak ik muziek. Het is voor mij de enige manier om mezelf echt uit te drukken. In plaats van erover te praten, heb ik liever dat mensen ernaar luisteren,”

Vandaag deelt San Holo een dubbele single, 'black and white' en 'MY FAULT' - de laatste singles die worden uitgebracht van zijn langverwachte nieuwe, indie alternative, album "bb u ok?" Beide tracks vertegenwoordigen een zeer emotioneel en persoonlijk hoofdstuk voor Sander waarin we hem zien reflecteren op de complexiteit van een vorige relatie, wat resulteert in zijn meest gevoelige en doordachte muziek tot nu toe. Maar ook omdat hij luisteraars een voorproefje wil geven van een ander geluid dat op het album te horen zal zijn. De vorige singles zijn behoorlijk elektronisch, maar met MY FAULT introduceert San een indie-getint nummer.

Over de nieuwe single / nummers: Als je luistert naar 'black and white' gaat over open minded blijven. Gevoelens en emoties zijn niet zwart/wit, goed of fout scenario, het is vaak veel genuanceerder dan dat. Emoties zijn zo complex, en voor mij is het "meet me at the brighter side”, de plaats waar we over deze dingen kunnen praten, de nuance kunnen herontdekken en een gesprek kunnen hebben. Ik geloof dat dit de manier is waarop je echt een connectie kan maken met mekaar.

MY FAULT "Gaat over mijn laatste relatie. Meer specifiek, ik die mij afvroeg of het dan echt 'allemaal mijn schuld' was." Het zijn dingen die iedereen herkent, de twijfel of je al dan iet schuld hebt aan iets, je draagt het mee. "Deze song betekent veel voor me. Het is een van de eerlijkste dingen die ik ooit heb geschreven, en tevens ook een van de eerste nummers die ik voor dit album heb geschreven. Ik wil er niet te veel over praten, ik wil gewoon dat je er naar luistert." aldus San Holo.

About
Artiest en producer San Holo (echte naam Sander van Dijck) staat bekend om het mixen van gitaren met emotionele en eerlijke teksten in zijn genre-buigende muziek en wordt algemeen erkend als een vernieuwer van elektronische muziek. Op zijn debuut “album1”, uitgebracht in 2018, verkende hij het onontgonnen niemandsland tussen EDM, post-rock en indie. Het kreeg wereldwijd geweldige steun van onder meer Forbes, Grammy, Billboard (waarbij het album op # 7 in de Dance / Electronic Albums-hitlijst belandde), Rolling Stone, Dancing Astronaut, EARMILK etc. Pure FM (Rtbf maakte hem tip van de week, en als toonaangevend producer dook hij op in de Stubru docu 'The Greatest Drop'.

Het nieuwe album 'bb u ok?' bevat twintig eerlijke, open songs die existentiële vragen stellen over liefde, hoop, eenzaamheid en sociale verwachtingen. Als 'album1' ging over het bouwen van een huis in de wereld van de elektronische muziek, dan gaat 'bb u ok?' over leven in dat huis..Op de twintig (!) tracks die het album telt, moedigt San Holo de luisteraars aan om zowel bij zichzelf als bij de mensen om hen heen vinger aan de pols te houden en te zien hoe het nu écht gaat.
Het album is opgenomen in een Airbnb in Echo Park, Los Angeles. Met nostalgie als inspiratiebron namen San en zijn medewerkers een groot deel van het album op met vintage audioapparatuur. Ze zongen in via mobiele telefoons om textuur te creëren en lieten alle toevallig passerende auto's, tsjilpende vogels of blaffende honden in elke opname. Het album kreeg zo meer een indie DIY skate-punk vibe, die San doet denken aan zijn middelbare schooltijd. Het geheel heeft duidelijk een randje, maar dat maakt het ook weer echt qua gevoel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over