Goele Bormans

Sinds 1991 is het voor vele gezinnen een jaarlijkse traditie om naar de Samson en Gert Kerstshow te gaan kijken. 17 jaar geleden begon deze theatershow in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen maar tegenwoordig spelen ze in het Plopsatheater in Plopsaland. Op 22 december ging de gloednieuwe show in première met weer een nieuwe special guest.

Marie, de huishoudster van de burgemeester, is op vakantie met de mama van Alberto. Terwijl zij naar Scherpenheuvel zijn, vinden de Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto het de ideale moment om eens lekker hun goesting te doen. De Burgemeester wil gaan tennissen, Van Leemhuyzen wil op zijn gameboy spelen en Alberto wilt heel veel snoep eten in zijn pyjama. Maar dat is buiten Marie en de Mama gerekend. Zij hebben het nichtje van Alberto Angelle, of beter gezegd Angelaaaaa, naar hen gestuurd om hen in het oog te houden. Ze heeft een heel lijstje met klusjes bij, maar Van Leemhuyzen noch Alberto hebben daar zin in. Voor de Burgemeester heeft ze een hele stapel brieven die dringend gecheckt moeten worden. Van Leemhuyzen en Alberto proberen alsnog onder de klusjes uit te komen en zeker als ze iets ontdekken dat ze veel liever willen doen. Ze vinden een schatkaart van een piraat en besluiten op schattenjacht te gaan. Alleen spreekt de kaart in raadsels. Om tot aan de schat te geraken, moeten ze ook de andere kaarten zien te vinden, deze kunnen ze krijgen door opdrachten (of zeg maar klusjes) uit te voeren. Ondertussen heeft de Burgemeester een belangrijke brief gevonden. Hun dorp mag deelnemen aan de wedstrijd voor het schoonste hondje. De Burgemeester smeekt Samson om mee te doen, maar noch hij, noch Gert zien dit zitten. Uiteindelijk krijgt de Burgemeester hen toch overtuigd en zijn ze akkoord om mee te doen. Angelaaaaa is helemaal haar neef want ook zij blijkt een kapster te zijn, maar dan voor honden. Komt dat even van pas! Zullen Van Leemhuyzen en Alberto erin slagen om hun schat te vinden? Zullen de klusjes van Angelle ooit afgeraken? En zal Samson erin slagen de belangrijke wedstrijd te winnen?

Naast de gekende personages mocht de show dit jaar kennismaken met een nieuwe special guest. Het nichtje van Alberto, namelijk Angela. Deze rol werd door niemand minder dan Ruth Beeckmans gebracht. Zij bracht een komische noot in de show die het publiek wel smaakte. Maar ook de gekende mopjes, de geliefde personages en het altijd weer leuke verhaaltje maakte de show weer tot een succes. Een mix van oude en nieuwe liedjes maakte zowel de kindjes als de ouders blij. Een vleugje nostalgie, of een dubbelzinnige mop konden de ouders ook wel smaken. Zo was bijvoorbeeld de Burgemeester plots verkleed als Jani om Samson te stylen. Een leuke verwijzing naar Dancing with the stars die Gert met hem presenteerden en zijn stijlprogramma.

Naast de toegang tot de Kerstshow krijg je ook nog eens toegang tot het gehele park erbij. Plopsaland wordt in de kerstperiode altijd wat specialer ingekleed en ademde een warme kerstsfeer uit. Een leuk daguitje voor jong en oud! Ideaal om in de kerstvakantie te doen. Maar haast je voor de tickets zijn uitverkocht. De show speelt zowel in de Panne als in Hasselt t.e.m. 06-01-19.

Meer info & tickets kan je vinden op: www.studio100.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: