In 1991 beloofden Samson en Gert ons al zingend liters limonade en honderd kilo chocolade als ze 10 miljoen zouden hebben. 15 jaar en vele miljoenen later was het vorige vrijdag de beurt aan Gert Verhulst om zijn belofte eindelijk na te komen. Het idee kwam er na een uit de hand gelopen grap van Bert (student en fan van het eerste uur), die een website (www.gertje.info ) oprichtte met de vraag wanneer Gert nu eindelijk zijn belofte ging nakomen. De media speelde hier gretig op in, en van het een kwam het ander.

Bert kreeg van Gert Verhulst 1000 toegangstickets voor het feest die hij via zijn website mocht verdelen. Ook werden er 500 tickets aan verenigingen voor minderbedeelden geschonken, zodat ook deze mensen de kans hadden om het unieke evenement mee te maken.

De honderden fans drumden al voor aanvangsuur samen aan de ingang. Wanneer de deuren eindelijk opengingen was het dan ook een stormloop naar de limonade en chocolade, die rijkelijk aanwezig waren. Pas na een dik half uur waren alle fans bediend van limonade en kon het feest pas echt beginnen.

De kleinsten konden zich uitleven op de vele atrakties, terwijl de oudere fans in het studio 100 café rustig afwachten tot het optreden van hun idolen. Om halfzeven was het dan eindelijk zover: Samson en Gert brachten het liedje waar het uiteindelijk allemaal mee begonnen was. Alle aanwezigen zongen uit volle borst mee. Ook brachten ze nog enkele van hun bekendste en oudere hits, zoals Samsonrock.

Na het optreden werd ook Bert, de student die de mediastunt op poten zette, in de bloemetjes gezet. Hij liet zich zelfs verleiden om het liedje ‘10miljoen’ , samen met Samson en Gert, uit volle borst mee te zingen.

Kon jij er jammer genoeg niet bij zijn? Geen nood, want in ons fotoalbum vind je een uitgebreid verslag over het feest in Plopsa Indoor.
Foto's Gert & Samson 10 miljoen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: