Zonder enige twijfel dé revelatie van 2014! Zelfs met de niet te onderschatten concurrentie van Coldplay, weet Sam Smith op de dag van de release zelf de top van de UK charts te overmeesteren met zijn album. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat de plaat ook nog eens miljoenen keren over de Europese toonbanken. Lang duurt het niet voor de jonge Brit ook de Amerikaanse markt overtuigt van zijn talent. Deze zomer kwam 'In The Lonely Hour' zomaar binnengewandeld op nummer 2 in de Billboard Top 200 en nog maar pas geleden deed hij ook stof opwaaien met een optreden op de MTV VMA's, waarover nog lang gesproken zal worden.

Sam Smith, geboren in 1992, wordt tijdens zijn jeugd helemaal ondergedompeld in de soulnummers van iconen als Aretha Franklin, Chaka Khan en Whitney Houston. Als adolescent leert hij de kneepjes van het vak tussen de London Stage School en het beroemde Jazzensemble van de Britse hoofdstad. Beetje bij beetje begint zijn talent voor hem deuren te openen, tot hij de auteur Jimmy Names ontmoet. Samen schrijven ze het nummer "Latch" voor Disclosure, waaraan Sam ook zijn stem leent. In datzelfde jaar 2013 komt ook 'Nirvana' uit, de eerste EP van het wonderkind, waarna uit de ontmoeting met Naughty Boy ook "La La La" volgt, goed voor zo'n 225 miljoen views op YouTube. Het succes is aanzienlijk, maar Sam weet dat de progressiemarge nog groot is. Begin 2014 werkt Sam zijn debuutplaat 'In The Lonely Hour' af en post hij een akoestische versie van "Lay Me Down", waarmee hij meteen het hele muziekwereldje in vervoering brengt. En dan volgt de single "Money On My Mind", de inleiding tot een album van tien tracks, waarop we verschillende mooie samenwerkingen (Disclosure, Fraser T Smith, Jimmy Napes, Zane Lowe) aantreffen. Professionals en publiek zijn het er over eens: Sam Smith is een fenomenaal talent, zoals ook al blijkt uit de talrijke awards die op zijn schouw staan te blinken.

Overal ter wereld verkopen zijn concerten in een oogwenk uit. Zo ook in ons land, waar hij – na een trouwens schitterende passage op Rock Werchter – op 29 november de planken van de Ancienne Belgique betreedt. Aangezien er al wekenlang geen tickets meer beschikbaar zijn voor dat optreden, voegt Sam Smith een extra Belgisch concert toe aan zijn agenda, dat zal plaatsvinden op 1 maart 2015 in het mythische kader van Vorst Nationaal. De voorverkoop voor dit niet te missen evenement gaat van start op vrijdag 12 september om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sam Smith
Datum: 
Zondag 1 maart 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal (Club), Brussel

Reservatie:

Meer over