"Ik denk niet in termen van Vlaanderen en Wallonië, voor mij is het gewoon België!"

Op 1 november wordt Salvatore Adamo 73 jaar. Een mooie leeftijd om wat gas terug te nemen zou je denken, maar dat is dan buiten de best verkopende Belgische artiest allertijden zelf gerekend. Op 8 oktober stond hij nog in een uitverkochte Capitole Gent en op 5 november kan u de minzame Siciliaanse-Belg met z'n live band aan het werk zien in Stadsschouwburg Antwerpen. De gelauwerde wereldster denkt nog lang niet aan zijn muzikale pensioen en is daar ook nog lang niet aan toe. Salvatore Adamo kijkt alvast uit naar het "verjaardagsfeestje" op 5 november in Stadsschouwburg Antwerpen en als u er nog graag bij wil zijn, bestel dan nu uw tickets via www.sherpa.be of +32 (0)70 25 20 20 (max €0,5/min).

"Ik kijk er enorm naar uit om op 5 november opnieuw in de Antwerpse Stadsschouwburg te mogen concerteren, een prachtige zaal! Het feit dat ik een paar dagen daarvoor 73 wordt is denk ik vooral een leuk extraatje voor de fans, zelf lig ik daar niet echt wakker van. Ik ben enorm dankbaar voor de jarenlange trouw van het Vlaamse publiek. In het begin kwamen ze om mijn grootste successen te horen, maar ondertussen komen ze ook voor het nieuwe werk. Ik stond op 8 oktober in de Gentse Capitole en ik was verrast hoe iedereen meezong met de liedjes die afkomstig zijn uit mijn recentste album 'L'amour n'a jamais tort', een album dat ik opgenomen heb met de Vlaamse producer Jo Francken. Het is blijkbaar niet evident om als Belgische artiest in beide landsdelen succesvol te zijn, maar zelf heb ik eigenlijk nooit in termen van “Vlaanderen” en “Wallonië” gedacht, voor mij is het gewoon België. De Rode Duivels zijn een mooi voorbeeld van hoe ik België zie: een gezamenlijk ‘project’ dat Vlaanderen en Wallonië verenigt, naar succes leidt en België eer aandoet. Ik ben er ook zeker van dat er meer van dat soort gezamenlijke projecten kunnen en moeten gevonden worden, waarin we de vaardigheden, kennis en energie van beide landsdelen verenigen en gebruiken om samen succes te boeken."

Salvatore Adamo spaart zich nooit tijdens zijn concerten en grasduint gulzig in zijn rijke repertoire. Ook in Stadsschouwburg Antwerpen zullen bloedmooie klassiekers als 'Inch' Allah', 'Tombe la neige', Sans toi, ma mie', 'Dolce Paola' en 'C'est ma vie', worden afgewisseld met recente pareltjes uit het album 'Adamo Chante Bécaud' en zijn nieuwe album 'L'amour n'a jamais tort'.

'Adamo in concert' op zaterdag 5 november om 20u in Stadsschouwburg Antwerpen, een niet te missen sfeervolle en inspirerende muzikale avond van absolute wereldklasse!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Salvatore Adamo
Datum: 
5 november 2016
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

Meer over