Tromgeroffel, trompetgeschal en een heuse militaire parade mogen nu aanrukken, want Alcatraz heeft het genoegen om Sabaton aan te kondigen als headliner voor zondag 9 augustus. Hiermee drukken wij hartelijk de hand van de sympathieke Zweedse power metalband die sinds ‘The Art Of War’ in 2008 een glorieuze opmars maakte.

België is altijd een voorloper geweest in de erkenning van de talenten van Joakim Brodén, Pär Sundström en hun enthousiaste bende. Wie herinnert zich niet hun glorieuze doortochten tijdens Graspop, met overuren aan de signeerstand? Wie heeft geen glimlach van oor tot oor wanneer songs als ‘Primo Victoria’, ‘The Price Of A Mile’, ‘Cliffs Of Gallipoli’ of ‘Carolus Rex’ de aanwezigen de avond van hun leven bezorgen?

Sabaton werd opgericht in 1999 in het Zweedse Falun – waar we eerder nog nooit van gehoord hadden, maar waar nu ook hun jaarlijkse festival plaatsvindt – en kende een geleidelijke, maar zekere opgang door een tomeloze inzet en de aanstekelijkheid van hun martiale songs die veelal over WOII of oorlogstactiek handelen. Dit opzwepende thema wordt vertaald in een energieke show waarbij zanger Brodén het publiek uitdaagt met een flinke portie humor en puur entertainment zegeviert. Het is dan ook de band bij uitstek om even je zorgen te vergeten en flink loos te gaan in deze bedenkelijke tijden waarin het woord oorlog helaas terug opduikt in de nieuwsberichten. Ondanks het feit dat Sabaton in 2012, vlak na de release van ‘Carolus Rex’, een ware stoelendans meemaakte in de bezetting, kwam zij sterker uit deze beproevingen. Vorig jaar stonden zij nog als headliner op een van de grote podia op Graspop om het nieuwe album ‘Heroes’ te presenteren. En terwijl we dit schrijven zullen zij spoedig meer dan vierduizend (!) uitzinnige fans een speciale avond bezorgen in de Lotto Arena te Antwerpen. Ook op Alcatraz komt Sabaton het publiek verwennen met een zeer speciale show. De heren hebben namelijk enkele verrassingen voor ons in petto. Niet te missen!

Inclusief Sabaton zijn nu 13 bands bekend gemaakt voor Alcatraz Festival 2015. Met Nightwish als headliner op zaterdag en Sabaton op zondag staat nu ook de dagindeling online op onze website.

Er worden de komende weken nog 6 bands toegevoegd aan de affiche. Naast combitickets zijn vanaf heden ook dagtickets beschikbaar via www.alcatraz.be/nl/bestel-tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alcatraz Metal Festival
Datum: 
8 en 9 augustus 2015
Locatie: 
Alcatraz, Kortrijk

Reservatie:

Meer over