Indringend debuut van 18-jarige artiest met samenwerkingen van o.a. Willem en Kraantje Pappie!

De jonge rapper/zangeres S10, de artiestennaam van Stien Den Hollander, brengt vandaag na twee EP's haar debuutalbum 'Snowsniper' uit. Behalve een gestaag groeiende fanbase wakkert S10 met haar originele en indringende muziek de interesse aan van verschillende grote Nederlandse artiesten. Zo zijn Willem, Kraantje Pappie (op wiens gouden album ‘DADDY’ ze al te horen was), Yung Nnelg, Jayh en nieuwe labelgenoot Sor te horen op het album. Eerder verschenen al de singles ‘Laat Mij Niet Gaan’ en ‘Alleen’. Het album bevat producties van S10’s vaste producer Sim Fane, Ramiks, Morgan Avenue, Sor en Dayme.

Het album 'Snowsniper' zoomt verder uit op de wereld van S10. Het album en de titel gaan, in haar eigen woorden, over op jezelf bewegen, alleen zijn in het leven, camoufleren, niet opvallen, iemand zoeken en naar vrede streven. Het album biedt een nieuw perspectief: waar haar eerdere EP’s voornamelijk voor haarzelf gemaakt zijn, is het album geschreven voor iedereen, gemaakt zonder uit te gaan van hokjes, grenzen en restricties, en bevat het naast heftige onderwerpen ook een meer luchtige behandeling van deze onderwerpen. Er gloort hoop aan de horizon voor S10.

“Ik kom onverwacht, je had het nooit verwacht. Ik kom als donderslag, maar ook als warme zon" - S10

Over S10

De afgelopen twee jaar maakte Nederland kennis met S10 (Stien den Hollander), de in het jaar 2000 geboren Hoornse rapzangeres die haar hyperpersoonlijke verhalen vertelt op elektronische trap- en hiphopbeats. S10, die al op 17-jarige leeftijd tekende bij Noah’s Ark, gooide hoge ogen met haar EP’s ‘Lithium’ en ‘Diamonds’, samenwerking met Lijpe en een gevierd optreden op Noorderslag dat door 3voor12 werd geschaard bij de beste optredens van het festival. Afgelopen september zong ze 'Voor Alles' met Wende bij haar Kaleidoscoop in Carré, wat voor o.a. Volkskrant en NRC gold als het hoogtepunt van de avond. In november en december tourt S10 samen met haar producer Sim Fane door Nederland, in o.a. Rotown (Rotterdam), Hall Of Fame (Tilburg), Simplon (Groningen) en Merleyn (Nijmegen).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over