Het wachten is over en de favoriete urban legend van het internet is nu een realiteit: sinds maandag is Ryan Adams’ cover album van Talylor Swift ‘1989’ beschikbaar op iTunes en streaming services.

Het was niet duidelijk of Adams bij zijn Twitter updates een grapje maakte of niet want de zanger is immers redelijk onvoorspelbaar en neemt al zijn muziek bloedserieus. Dus ook een integrale cover van ‘1989’, het laatste album van pop prinses Taylor Swift.

Adams maakte de nummers prachtig eigen in een mix van herfstige rocksongs met een zekere jaren tachtig-saus die nog redelijk trouw zijn aan hun originelen (Style, Welcome To New York) of gevoelige ballades (Out Of The Woods, Bad Blood). Mooie uitzondering is ‘Shake It Off’, oorspronkelijk upbeat en dansbaar en in Adams' handen een melancholische, Springsteen-achtige ballade.

Goed nieuws: dankzij Ryan Adams staat ‘1989 toch weer op Spotify, nadat Swift al haar werk eerder dit jaar terugtrok van de streamingdienst. Het album kan je hier beluisteren: http://spoti.fi/1LHR1rT

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: