Channel One legt laatste hand aan Russische versie van Eén-reeks

De veelbekeken Eén-reeks Dubbelleven, waarin twee vrouwen na de dood van hun partner ontdekken dat hun geliefde er nog een tweede, geheime relatie op nahield, valt ook in Rusland in de smaak. Daar wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een Russische versie van Dubbelleven. De reeks is ondertussen al in postproductie en zal binnenkort uitgezonden worden op Channel One, de grootste televisiezender van Rusland. Dubbelleven is een programma van Eyeworks Film & TV Drama.

De Russische remake van het Vlaamse Dubbelleven gaat nu in postproductie en zal binnenkort worden uitgezonden op Channel One, de grootste televisiezender van Rusland. In de hoofdrollen geen Barbara Sarafian, Lotte Heijtenis of Lucas Van den Eynde, maar acteurs als Ekaterina Volkova, Nikolaev Valery, Lavrov Fedor en Olkina Ekaterina.

Dubbelleven vertelt in dertien afleveringen van vijftig minuten het verhaal van twee vrouwen in de dertig die geloven dat ze een gelukkige en exclusieve relatie hebben met hun partner. Maar wanneer die sterft, ontdekken ze dat hij hen al die tijd heeft misleid en een dubbelleven leidde: hij had met hen allebei tegelijkertijd een relatie.

Dubbelleven is een programma van het Belgische productiehuis Eyeworks Film & TV Drama. Peter Bouckaert van Eyeworks is uiteraard erg blij met het nieuws. Hij vertelt:

“Dat amper een week na de aankondiging van de Russische remake van Vermist ook de Russische remake van Dubbelleven mag worden aangekondigd, is een toevallige samenloop van omstandigheden. Dubbelleven is inmiddels al volledig opgenomen en is momenteel in postproductie. Beide remakes staan compleet los van elkaar: ze worden geproduceerd door twee verschillende Russische productiehuizen, en voor twee verschillende omroepen. Het nieuws van de remake mochten wij niet eerder bekend maken op verzoek van de Russische producent.

Dat twee Vlaamse reeksen effectief in productie zijn gegaan in een groot territorium als Rusland is een bevestiging dat Vlaamse fictie bezig is aan een internationale doorbraak. Dergelijk succes is echter onmogelijk zonder een “bewezen succes” op de thuismarkt. De manier waarop Eén onze reeks tot een lokaal succes heeft gemaakt en de erkenning op De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren waren ook cruciaal om de aandacht van buitenlandse producenten te kunnen trekken.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: