Amerikaanse DIY rapper en producer Russ brengt op 5 mei zijn debuutalbum “There’s Really A Wolfuit via Columbia Records. Het album bevat 20 nummers - stuk voor stuk geschreven, geproducet, gemixt én gemasterd door hemzelf. Op het album zijn oa de tracks “What They Want,” (met 90 miljoen streams op Spotify) en “Losin Control” (momenteel Top 10 Shazam in meer dan 200 landen en 52 miljoen streams op Spotify) terug te vinden.

De in New Jersey geboren multi-instrumentalist Russ werd van kleins af geïnspireerd door oa 50 Cent & Eminem en begon in 2010 met het releasen van gratis te downloaden mixtapes. Niet veel later richtte hij zijn eigen collectief/label ‘Diemon’ op waarin hij een grote following op o.a. Soundcloud wist te genereren, met ondertussen al een slordige 422K volgers. In 2016 releasete hij minstens 1x per week (!) een nieuw nummer. Vorig jaar verkocht zijn concert in Trix moeiteloos uit en stond hij in een overvolle tent op Pukkelpop.

Elke videoclip die de man dropt op YouTube, wordt miljoenen keren bekenen: “What They Want” (66 miljoen views), "Do It Myself" (27 miljoen views), “Losin Control” (29 miljoen views),”Goodbye” (24 miljoen views), “Too Many” (23 miljoen views), etc...

In april tourt Russ doorheen Australië en Europa waarna hij 2 maanden door Amerika zal trekken met een stop op oa het LollaPalooza Festival in Chicago.

RUSS SPEELT OP 23 APRIL 2 UITVERKOCHTE CONCERTEN (MATINEE EN AVOND) IN DE VOORUIT TE GENT en 14 JULI OP DOUR.

TRACK LIST

 1. I’m Here
 2. The Stakeout
 3. Act Now
 4. Cherry Hill
 5. Me You
 6. Ride Slow
 7. Don’t Lie
 8. Do It Myself
 9. I Wanna Go Down With You
 10. Family & Friends
 11. What They Want
 12. Got This
 13. No Turning Back
 14. Losin Control
 15. Scared
 16. Back To You
 17. One More Shot
 18. Emergency
 19. Pull The Trigger
 20. MVP

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over