Zoveel is duidelijk: de mannen van Rudimental ‘Feel The Love’ voor hun Belgische fans! Nadat ze in het voorjaar een meer dan geslaagde StuBru-sessie deden in Club 69, present gaven op Rock Werchter 2013 en Pukkelpop 2013 (dj set) en afgelopen weekend het dak van de AB speelden, kondigen ze meteen een nieuwe passage in ons land aan. Op woensdag 5 februari brengen Piers Aggett, Kesi Dryden, Amir Amor en Leon Rolle hun eigenzinnige sound clash live naar het podium van de Lotto Arena. 

Dat hun drum-‘n-bass meets soul-formule de nagel op de kop slaat, konden we al horen in “Not Giving In”, “Waiting All Night” en natuurlijk de nummer 1 hit “Feel The Love”, die wereldwijd de radiostations overspoelde. En ook met “Right Here” schiet de groep uit Londen alweer recht in de roos. Maar het debuutalbum ‘Home’, dat op de markt kwam in april van dit jaar, herbergt meer dan alleen maar een portie radiovriendelijkheid. Het viertal experimenteert met garage, dubstep, soul en grime, overgoten met een vette drum-’n-bass beat. Ze mengen old school instrumenten (Hammond, Rhodes, bas en allerhande blazers) met digitale programmeersels en pennen songs met killer hooks neer, gezongen door de crème de la crème van de hedendaagse popmuziek zoals John Newman, Alex Clare, Angel Haze en Emeli Sandé. Een uniek recept waarmee ze op slag de hele wereld verlekkeren! 

Ook live, met een glansrol voor Mark Crown en zijn trompet, hebben de jongens bewezen dat ze er wat van kunnen. “We want people to dance and to feel something”, zegt de band zelf. En of er gedanst zal worden op 5 februari 2014 in de Antwerpse Lotto Arena! Tickets voor dit niet te missen feestje zijn te koop vanaf vrijdag 11 oktober om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rudimental
Datum: 
Woensdag 5 februari 2014
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

0900 2 60 60
Meer over