Agelopen juni onthulde Rudimental met "Never Let You Go" de eerste single van hun aankomende tweede plaat. En vandaag kondigt het Engelse viertal aan dat er na een drukke festivalzomer, waaronder een passage op Pukkelpop, ook een zaaltournee aankomt in het najaar. Op vrijdag 20 november houdt deze halt in Vorst Nationaal.

De groep zet haar eerste muzikale stappen in de undergroundscene van Hackney (Londen), maar al snel leert de hele wereld hen kennen met de release van hun debuutalbum 'Home' (2013). Het succes is verpletterend en resulteert in een nominatie voor de Mercury Prize, verschillende Brit Awards en een meervoudige platina bekroning. Hun muziek, doordrenkt van dubstep-, grime-, drum 'n bass- en soulinvloeden, is zo vernieuwend dat ze er de internationale dancemuziek radicaal mee veranderen. Piers Aggett, Kesi Dryden, Amir Amor en Leon Rolle weten zich natuurlijk ook erg goed te omringen. Eerst met John Newman, Alex Clare en Angel Haze, en recent ook met de betreurde Bobby Womack, Lianne La Havas, Mahalia, Ella Eyre en Ed Sheeran. Rudimental is uitgegroeid tot een rasechte hitmachine en gaat met nieuwe langspeler 'We The Generation', voorzien voor september, verder op datzelfde elan. Met de drie eerste singles "Never Let You Go", "Rumour Mill" en "Bloodstream" maken ze deze zomer alvast het mooie weer op menig dansvloer!

Het is niet alleen uitkijken naar het nieuwe album, maar ook naar een nieuw indoorconcert in ons land! Nadat ze in 2013 al het dak van de AB speelden en dat in 2014 nog eens overdeden in de Lotto Arena, komt Rudimental nu een feestje bouwen op vrijdag 20 november in Vorst Nationaal. De voorverkoop voor dat concert gaat van start op vrijdag 31 juli om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rudimental
Datum: 
Vrijdag 20 november 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over