De Belgische popster Ruby Grace is terug met een nieuwe uptempo single van haar aankomende project. Shell belichaamt haar liefde voor Griekse mythes en legendes. Het is de opvolger van de eerder verschenen nummers Scissorhands en Melodic Butterfly. De videoclip speelt in op de Seascape trend die alomtegenwoordig is deze zomer; het hyperpopnummer doet dansen en hunkeren naar de zomervakantie.

Op 29 juni is Ruby Grace te zien op Genk on Stage en op 26 augustus op Road Rock in Kuurne.

Het nummer kwam specifiek tot stand toen Ruby Grace luisterde naar een podcast over Griekse goden, in het bijzonder die van Poseidon. De tekst gaat over de liefde tussen de god van zee en zijn vrouw Amphitrite en zit vol verwijzingen naar zeewezens.

De liefde tussen het godenpaar is allesbehalve gladjes en dat wordt gedurende het hele nummer duidelijk. Ruby zingt strofes als: "God of earthquakes" en "you call me insane". Maar aan het eind sluit ze af met "baby I make you complete I know there's no one who competes". Dit alles schetst een beeld van een spannende, tumultueuze rollercoaster relatie.

De video werd geschoten door Elien Jansen in een hotelkamer in Antwerpen. De clip heeft ook heel wat zeemeermin/zee-referenties: de styling, de oesters, de jell-o, de aquamarijne dvd, de schelpenchampagneglazen, de schelpen.

LIVE
  • 24/06 - Genk on Stage, Genk
  • 26/08 - Road Rock, Kuurne

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over