Naar aanleiding van zijn single 'Iemand' gaat Ruben Annink in de videoreeks 'Mijn liedje, jouw verhaal' op zoek naar de verhalen van mensen rondom hun 'Iemand'. In de eerste video, die vandaag is verschenen op YouTube, gaat Ruben in gesprek met Glen Faria over de persoon die in positieve zin zijn leven heeft veranderd en er altijd voor hem is. Een deel van het nummer wordt naar aanleiding van dit gesprek herschreven. Tot slot wordt het liedje akoestisch ten gehore gebracht. De opname hiervan verschijnt vrijdag 16:30 op YouTube.

In de komende weken zullen er meer video's verschijnen waarin Ruben in gesprek gaat met andere artiesten. Daarnaast heeft hij een oproep gedaan aan zijn fans om verhalen in te sturen. Voor een aantal van die verhalen zal hij ook een nieuwe tekst voor 'Iemand' schrijven.

'Iemand' is de nieuwste single van Ruben Annink. Het nummer is ontstaan in een periode waarin Ruben heeft ervaren hoe belangrijk het is om iemand in je omgeving te hebben die je er doorheen sleept op de momenten waarop het voelt dat je er alleen voor staat. Deze ervaring heeft hij in zijn songtekst verwerkt, met ‘Iemand’ als resultaat.

Ik heb iemand, iemand die mij opvangt
Iemand die het opvalt
En ziet dat ik op breken sta
Ik heb iemand, iemand die mij troost als
Iemand die me vastpakt
En vasthoudt tot het beter gaat

RUBEN ANNINK
Wanneer je vraagt wat voor muziek Ruben Annink (1998) maakt, zal hij zeggen dat het een combinatie van Nederpop en volksmuziek is. De singer-songwriter laat zich inspireren door Acda & De Munnink, Marco Borsato, BLØF, Guus Meeuwis en André Hazes. De Haarlemse zanger - die zijn carrière als straatmuzikant begon - is op zijn 15e ontdekt door Ali B. Hij scoorde verschillende hits met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Eerder bracht Ruben de nummers 'Superheld', 'Een Op Het Leven' en 'Wat Heb Je Nou Gedaan'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over