Suikerrock is dertig in 2016, dat wist je reeds, maar ook Per Gessle en Marie Fredriksson staan dit jaar als ‘Roxette’ dertig jaar op de grote wereldpodia. Reden genoeg om dat samen te vieren op het Suikerrock podium! Zondag 31 juli staan ze op de Tiense Grote Markt, als onderdeel van hun “XXX – The 30th Anniversary Tour”. Die begon eigenlijk reeds vorig jaar met passages langs legendarische zalen zoals de Londense O2 arena, en de Parijse Olympia.

Met hun 70 miljoen verkochte platen, 33 hitsingles en een trits nummer 1 hits waaronder ‘The look’, ‘Listen to your heart’, ‘Must have been love’ en ‘Joyride’, toeren ze deze zomer door Europa. Op zondag 31 juli houden ze halt in Tienen voor het verjaardagsfeest van Suikerrock!

Tickets voor zondag 31 juli, alsook combitickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de ticketshop van Suikerrock, en via Ticketmaster.be

Meer namen volgen binnenkort.

Roxette

Het Roxette verhaal begon in 1986, het jaar waarin ze voor het eerst Per Gessle’s songs met de stem van Marie Fredriksson combineerden. Het werd vrijwel meteen een succesverhaal, hun debuutalbum ‘Pearls of Passion’ schoot meteen hoog de Zweedse charts in. Hun internatiionale doorbraak kwam er goed anderhalf jaar later, eigenlijk een beetje toevallig, omdat een Amerikaans radiostation het singeltje ‘The Look’ begon te draaien ondanks het feit dat het album niet eens in de VS verkrijgbaar was. Een Zweedse uitwisselingsstudent had dat album meegenomen naar de States en het aan de Amerikanen van KDWB fm laten horen. Resultaat : ‘The Look’ prijkte al snel op een eerste plek in de Billboard charts, gevolgd door een trits Roxette hits die iedereen (ohja , jij ook !) nog steeds zo goed als uit het hoofd mee kan zingen! Of zeggen titels als : ‘Listen to your heart’, ‘Must have been love’ en ‘Joyride’ je niets?

Roxette verkochten de afgelopen dertig jaar een slordige 70 miljoen platen, hadden 33 singles, waaronder talloze nummer één posities. Hun reunie tour van 2011 bracht hen in 46 landen (en ook op Suikerrock!) waar ze 153 shows speelden voor zo’n goeie anderhalf miljoen toeschouwers. Zo toonden ze meteen aan dat hun fans nog steeds honger hadden , ook al was Roxette omwille van Marie Fredriksson’s ziekte een hele tijd uit roulatie geweest.

Ook nu brengt hun 30th anniversary tour twee bezielde supersterren opnieuw op de grootste wereldpodia, waar ze 30 jaar Roxette vieren. Ongetwijfeld samen met u, op eveneens 30 jaar Suikerrock, op zondag 31 juli 2016 in Tienen!

Family ticket

Zondag is traditioneel 'Family day' op Suikerrock en om dit extra in de verf te zetten is er sinds vorig jaar het 'Family ticket'. Het Family ticket is een voordelig gezinsticket dat alleen geldig is op zondag 31 juli voor een gezin met:

  • 2 volwassenen
  • Maximaal 4 kinderen met een maximum leeftijd van 12 jaar (op de dag van het festival)

Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang, en voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar kan er ook een apart Kids ticket aangeschaft worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Roxette
Datum: 
29 juli - 31 juli 2016
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over