Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming bij het overlijden van componist, pianist en dirigent François Glorieux. De stad legt vanaf vandaag, maandagnamiddag 25 september, een rouwregister ter beschikking in het stadhuis, tot en met zondag.

François Glorieux werd in Kortrijk geboren maar woonde vanaf zijn dertiger jaren in stad Antwerpen en omgeving. Als ware muzikale duizendpoot verwierf hij nationale en internationale bekendheid, met zijn pianospel en honderden eigen composities. Hij beperkte zich daarbij niet tot klassiek, ook jazz- en popmuziek kenden voor de meestercomponist geen geheimen. Zo bewerkte hij onder andere muziek van The Beatles en Michael Jackson, en die laatste ontmoette hij ook persoonlijk ​ in Los Angeles.

Zijn nauwe band met Antwerpen blijkt uit het aantal muzikale composities die hij ter ere van de stad waar hij woonde schreef, zoals Sunrise On The River Scheldten 't Eilandje. In 2021 werd zijn Antwerp Hymn nog in wereldpremière opgevoerd tijdens Klassiek aan de Schelde.

Rouwregister

Het rouwregister dat stad Antwerpen opent voor iedereen die zijn medeleven wil betuigen, ligt aan de inkom van het stadhuis. Het is beschikbaar vanaf nu, maandagnamiddag 25 september, tot en met komende zondag 1 oktober om 18.00 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: