Na haar optredens op Eurosonic en Thank Us Later in Brussel komt Roufaida op donderdag 16 maart as. met haar volgende single en bijbehorende video getiteld ‘Kalimat / كلمات’. Dit is de tweede track van haar EP, die 20 april zal verschijnen.

Roufaida vertelt over deze nieuwe song: “He gave me the sun, he gave me summer'. Kalimat / كلمات (Arabisch voor 'Woorden') is een liefdeslied gebaseerd op het gelijknamige gedicht van een van de meest gevierde dichters van de Arabische wereld: Nizar Qabbani. Ik produceerde het lied in mijn thuisstudio en speelde alles zelf in. In de percussiepartijen hoor je bloemvazen en waterglazen: ik gebruikte alles wat ik voor handen had en bijdroeg aan het juiste gevoel. De kleurrijke tekst gaat over alle woorden die je zou kunnen gebruiken om liefde te beschrijven. Het is een vrolijk en energiek lied geworden dat mij doet verlangen naar eindeloze zomerdagen.”

'De EP zal niet alleen digitaal, maar ook op vinyl verschijnen in 10” formaat, verkrijgbaar bij alle platenwinkels en via de website van Roufaida. De liedjes gaan, zoals zij zelf zegt, over ‘in-betweenness’ en vertwijfeling, connectie, hoop en liefde. De zangeres heeft alle songs van de EP zelf ingespeeld, opgenomen en geproduceerd. “In een poging mijn werk persoonlijker te maken, onderzocht ik mijn Marokkaanse wortels, en dat pakte goed uit. Toen ik opnieuw naar de muziek uit mijn jeugd ging luisteren, gebeurde er iets; in de ritmes herkende ik een ritme dat ook in mijn lijf zit. Het voelde heel natuurlijk om daar iets mee te doen. Noord-Afrika en de Arabische wereld kennen veel spannende geluiden, een rijke filosofie en prachtige poëzie.”

Vanaf 2022 werkt Roufaida samen met het Benelux management Musickness (Balthazar, Eefje de Visser, Tamino, De Staat). Busker is haar Belgische partner voor boekingen en haar muziek zal wereldwijd gedistribueerd worden door LAB Music (Wies, Klangstof, Goldband) via haar eigen label For Farah Records.

ROUFAIDA LIVE

  • 8/03 - De Vooruit – Gent (BE)
  • 01/04 - 4AD – Diksmuide (BE) – support Echo Beatty
  • 15/04 - C-Mine – Genk (NL)
  • 20/04 - Bird – Rotterdam (NL) – EP presentatie
  • 13/05 - Kampvuurconcerten – Holsbeek (BE) – support Absynthe Minded
  • 27/05 - Cinema Plaza – Duffel (BE) - support Absynthe Minded
  • 08/06 - Nijdrop – Opwijk (BE) - support Absynthe Minded
  • 09/06 - Biebob – Vosselaar (BE) - support Absynthe Minded
  • 10/06 - Muziekcentrum – Dranouter (BE) - support Absynthe Minded
  • 18/06 - Muziekclub N9 – Eeklo (BE) - support Absynthe Minded

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over