De eerste acts van het Rotterdam Bluegrass Festival 2019 dat op 21, 22 en 23 juni plaats vindt op het Pijnackerplein in het Rotterdamse Oude Noorden zijn bekend gemaakt. Uit de hele wereld komen ze opdraven: van de Nieuw-Zeelandse sensatie Tami Neilson tot de Italiaanse punk-rock-folk-maniakken Legendary Kid Combo. Maar de ‘klassieke’ bluegrass uit de VS ontbreekt natuurlijk niet, met onder andere headliners Po’ Ramblin’ Boys. Bovendien komt ook Meschiya Lake, de koningin van de jazzy grassroots met twee exclusieve optredens.

Wat kun je verwachten?

  • The Po’ Ramblin’ Boys (VS), ambassadeurs van de traditionele bluegrass.
  • The Hackensaw Boys (VS) spelen bluegrass met een flinke snuif rock-‘n-roll, hillbilly en country.
  • Jerron ‘Blind Boy’ Paxton (VS) neemt je mee naar het diepe zuiden van Amerika van bijna een eeuw terug.
  • Meschiya Lake (VS)
  • Tami Neilson (NZ)
  • The Pine Box Boys (VS)
  • Legendary Kid Combo (IT).

Binnenkort wordt de rest van de meer dan twintig bands en artiesten die komen optreden bekend gemaakt.

Exclusief dubbel optreden van Meschiya Lake & The New Movement Jazz Band

Het swingt, het zweept, het schuurt. Meschiya Lake is de koningin van de jazzy grassroots. Dit jaar komt ze naar Nederland met een volledig nieuwe band. Meschiya Lake doet op het festival een show met haar band, en bovendien ook nog een solo-optreden. Mis deze dubbele kans om haar te zien niet.

Het best bewaarde geheim van Rotterdam

Drie dagen lang zal het weer feest zijn op het authentieke en gezellige Pijnackerplein in de Rotterdamse volksbuurt het Oude Noorden. In totaal komen er meer dan twintig bands en artiesten optreden. Het Rotterdam Bluegrass Festival trekt publiek uit heel Europa, maar is ook populair onder buurtbewoners. De sfeer op ‘het best bewaarde geheim van Rotterdam’ is altijd opperbest, en het festival is populair onder jong en oud.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: