Het Rotterdam Bluegrass Festival dat dit jaar 10 jaar bestaat en plaatsvindt in het weekend van 26, 27 en 28 juni 2020 op het Pijnackerplein in Rotterdam maakt de eerste 2 headliners bekend. Rob Ickes & Trey Hensley (VS) en Whiskey Shivers (VS). Whiskey Shivers headlinen vrijdag. Rob Ickes & Trey Hensley headlinen op de zaterdag en geven zondag een workshop dobro & gitaar. De show van Ickes & Hensley is de enige show van dit duo in Nederland.

Rob Ickes & Trey Hensley (VS)
Een Super virtuoos gitaar- (Trey Hensley) en dobro-(Rob Ickes) duo. Ook bekend om hun warme country stemmen. De stijl van Rob Ickes en Trey Hensley is een mix van blues, bluegrass, country, rock en stringbandmuziek van de hoogste plank. Ickes heeft maar liefst 15 keer de titel ‘IBMA (International Bluegrass Music Association) Dobro Player of the Year’ op zijn naam staan. Trey Hensley is een gitaarwonder die op elfjarige leeftijd al zijn debuut maakte in de legendarische Grand Ol’ Opry in Nashville.
Ze hebben met vele grote namen samengewerkt zoals Taj Mahal, David Grisman, en Molly Tuttle.Op Hun laatste album ‘World Full Of Blues’ werken zij samen met Taj Mahal en de country legende Vince Gill.Een absolute ‘must see’ tijdens Rotterdam Bluegrass Festival 2020.

Whiskey Shivers (VS)
Neem vijf getalenteerde muzikanten, een hand vol Bluegrass, mix dit samen met een scheutje Punk en schenk het mengsel uit op het podium met dansgraag publiek. Et voilà, de Whiskey Shivers! De Washington Post beschrijft hun muziek als ‘Apocalyptische Americana’ ,anderen als ‘razende bluegrass met een spirit van punk’. De uitbundigheid van Frontman Bobby Fitzgerald is daarbij besmettelijk. Het is dan ook onmogelijk om stil te zitten tijdens hun show. Een optreden van Whiskey Shivers is altijd één groot feest waarbij iedereen los mag gaan.
Het Rotterdam Bluegrass festival bestaat dit jaar 10 jaar. Wat in 2009 begon als een buurtfeest, is uitgegroeid tot een drie-daags internationaal muziekevenement waar niet alleen buurtbewoners en Rotterdammers op af komen, maar muziekliefhebbers uit heel Nederland, Europa en daarbuiten. In de afgelopen 10 jaar stonden artiesten als Tony Trishka (VS), Sierra Hull (VS), The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en Hackensaw Boys (VS) op het podium en zijn de bezoekersaantallen van 250 naar bijna 20.000 gestegen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rotterdam Bluegrass Festival
Datum: 
26, 27, 28 juni 2020
Locatie: 
Pijnackerplein, Rotterdam, The Netherlands

Reservatie:

Meer over