Rotterdam Bluegrass Festival kondigt zeven nieuwe bands aan Van over de hele wereld komen muzikanten deze zomer naar het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord voor de negende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival. Het wordt weer drie dagen feest op 21, 22 en 23 juni. Er zijn zojuist zeven nieuwe bands toegevoegd aan het programma.

Mis vooral multi-instrumentalist Chance McCoy (VS) niet: hij leerde gitaar, viool en banjo spelen in West-Virginia, het hart van de Amerikaanse bluegrass-scene. Hij is violist bij Old Crow Medicine Show en komt nu met zijn soloproject naar Rotterdam. Eenmansband-legende Scott H. Biram (VS) zette twee jaar geleden het Rotterdam Bluegrass Festival al op stelten en hij is van plan dat nog eens te doen De line-up is verder aangevuld met trio The Reverend Peyton’s Big Damn Band (VS), graag geziene gast op festivals als Glastonbury en Austin City Limits. Zij nemen je mee een countryblues-rivier op, tot diep in de swamps en het Amerikaanse platteland. Uit Zwitserland komen The Dead Brothers (CH) die country noir spelen: begrafenismuziek die bestaat uit een mengsel van vaudeville, country, rock-‘n-roll en chansons. The Jaywalkers (GB) brengen driestemmige harmonieën, opzwepende violen en onbevreesde mandolines. Old Time Hayride (NL/DE) speelt authentieke bluegrass. Carrie Nation & The Speakeasy (VS) combineert zonder moeite blazers met een mandoline en een banjo. En het Idumea Quartet (VS/GB) geeft met vier strijkinstrumenten een compleet eigen draai aan de traditionele folkmuziek uit de Appalachen.

Het aanbod op het festival is zoals altijd erg gevarieerd. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om bluegrass. De headliners van het Rotterdam Bluegrass Festival zijn dit jaar dan ook bluegrass-ambassadeurs The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en uit West-Virginia komen The Hackensaw Boys (VS), beroemd en berucht om hun live shows. Grijp deze kans om bands te zien die je zelden in Europa tegenkomt!

De line-up is nog niet compleet! Bekijk het programma op www.bluegrassfestival.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rotterdam Bluegrass Festival 2019

Datum: 
21, 22 en 23 juni 2019
Locatie: 
Pijnackerplein, Rotterdam

Meer over