Rotterdam Bluegrass Festival onthult de eerste acts voor het affiche van 2024. De eerste line up release bestaat uit een aantal opvallende namen uit het internationale folk- en bluegrass-circuit, met artiesten die nooit eerder in Europa te zien zijn geweest. The Kody Norris Show (VS), The Dirty Grass Players (VS), Annie Bartholomew (CA) en The Slocan Ramblers (CA) maken allemaal hun Europese debuut op het Rotterdam Bluegrass Festival 2024. Headline acts Dom Flemons en Seth Mulder & Midnight Run (beiden VS) worden beschouwd als uitzonderlijke vertolkers van Amerikaanse rootsmuziek die bekend staan om hun instrumentbeheersing en hun vermogen het publiek van begin tot eind te entertainen. De complete line up wordt in de aanloop naar het festival bekend gemaakt en bestaat uit meer dan dertig acts uit binnen- en buitenland, plus een uitgebreide randprogrammering. Rotterdam Bluegrass Festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2024. Op donderdag 29 februari om 12:00 uur start de early bird kaartverkoop.

Voor initiator, directeur en programmeur Guido de Groot is de aankondiging een bijzonder moment. “Het is altijd spannend hoe de eerste namen ontvangen worden, maar met deze eerste zes namen presenteren we naar mijn idee alvast een mooie dwarsdoorsnede van het totale programma, met zowel gevestigde als veelbelovende namen en van traditionele tot vernieuwende bluegrass en folk”, vertelt De Groot.

Onder de gevestigde namen valt de Amerikaanse folk-, country- en blues-artiest en multi-instrumentalist Dom Flemons, wiens repertoire honderd jaar Amerikaanse muziekgeschiedenis omvat, maar ook Seth Mulder & Midnight Run zijn in Rotterdam niet onbekend. Laatstgenoemden zitten meer aan de traditionele kant van het bluegrass-spectrum, net als het veelbelovende The Kody Norris Show. De spectaculaire uitvoering en dito podiumpresentatie van deze nieuwkomers maken hen tot publieksfavorieten in de dop. Al even energiek zijn The Slocan Ramblers, die vernieuwing en traditie knap combineren in hun bluegrass. Nog wat progressiever wordt het met The Dirty Grass Players en hun bijkans psychedelische newgrass, daar waar Annie Bartholomew met haar oorspronkelijke folkmuziek sterk de sfeer van een vervlogen Alaska – haar thuisstaat – representeert.

Donderdag 29 februari om 12.00 u start de early bird kaartverkoop, combitickets voor het gehele weekend zijn dan tijdelijk voor € 35,- in plaats van € 40,- verkrijgbaar via de website van het festival. Daar is ook uitgebreide informatie over het festival en de line up als tot nu toe bekend te vinden. De komende periode maakt de organisatie van het Rotterdam Bluegrass Festival meer bekend over het programma.

Over Rotterdam Bluegrass Festival

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en inclusief festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. In 2023 werd het festival na tien succesvolle edities op het Pijnackerplein voor het eerst georganiseerd op het schaduwrijke, met bomen omzoomde Noordplein. Toen vonden 12.000 unieke bezoekers hun weg naar het Oude Noorden, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Naast muziek kent het Rotterdam Bluegrass Festival ook een uitgebreide randprogrammering met theater, kinderactiviteiten, een jam area, comics, workshops, een markt en een gevarieerd horeca-aanbod. In de week voorafgaand aan het festival vinden diverse optredens en activiteiten plaats in de wijk en rest van de stad. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: