De organisatie van het grootste Bluegrass festival van Europa heeft besloten om er een online editie van te maken en ervoor te zorgen dat de vele liefhebbers thuis er een Bluegrass feestje van kunnen maken. In 2022 vieren ze alsnog het 10-jarig jubileum, met een XL editie.

Rotterdam Bluegrass Festival 2021
Guido de Groot, oprichter Stichting Kito events en organisator Rotterdam Bluegrass Festival: “Vorig jaar hebben we het 10-jarige-jubileum door moeten schuiven naar dit jaar. We hebben dan ook tot het laatste moment de hoop gehad dat we het dit jaar wel konden vieren. Helaas komen de aangekondigde verruimingen voor ons te laat en daarom hebben we een online editie van 25 t/m 27 juni en zorgen we ervoor dat je het Bluegrass gevoel in huis kunt halen!"

PICKIN', HAMMERIN', & HOLLERIN' , The best of Rotterdam Bluegrass Festival live op 180 grams blue vinyl!
Stichting Kito events wil de bezoekers het oorspronkelijke festival gevoel niet afnemen en komt in het laatste weekend van juni met alternatieven om het Bluegrass gevoel thuis te beleven. "We hebben een album gemaakt: PICKIN', HAMMERIN', & HOLLERIN' ,The best of Rotterdam Bluegrass Festival live op 180 grams blue vinyl met zowel nationale als internationale artiesten", aldus Guido. Het album is in beperkte oplage en slechts tijdelijk verkrijgbaar van 21 juni t/m 27 juni via de website. Naast het album is er ook en CD met 19 live hits van de afgelopen jaren verkrijgbaar. "En voor onze Bluegrass vrienden die er thuis een Bluegrass feestje van willen maken, hebben we een uniek Hell Yeah@Home festival pakket. Met zowel het album als de CD, maar ook de bekende pet, een bieropener en nog een aantal verrassingen. Over verrassingen gesproken, bij het ophalen aan de Zaagstraat zorgen wij voor nog een extra Bluegrass verrassing".

Online live streams:
Dit jaar biedt Rotterdam Bluegrass Festival voor het eerst gratis online live streams aan. Het gaat om drie internationale online optredens die exclusief gemaakt zijn voor Rotterdam Bluegrass Festival Op 25 juni, 20:00 uur is er een concert van de uit de US afkomstige Rob Ickes and Trey Hensley. In de muziekkringen bekend van hun album World full of Blues, met de legendarische Tai Mahal. Op 26 juni spelen om 20:00 uur de, wederom uit de US afkomstige, Henhouse Prowlers. Met een uniek en speciaal voor het Rotterdam Bluegrass Festival gezongen Hand in Hand Kameraden. Het laatste optreden is op 27 juni om 20:00 uur van de uit Nieuw Zeeland afkomstige Delaney Davidson. De gratis streams zijn te bekijken via: https://www.bluegrassfestival.nl/line-up

Tijd voor Bluegrass:
Om toch even samen het Bluegrass gevoel te delen wil de organisatie zaterdag 26 juni 12:00 uur tijd maken voor Bluegrass. Guido: "We roepen al onze Bluegrass vrienden op, om op zaterdag 26 juni om klokslag 12:00 uur 's middags luid en duidelijk Blue Moon of Kentucky, van de legendarische Bill Monroe te laten horen. Zing, speel of zet de volumeknop op maximaal, het maakt niet uit hoe, maar laat de wereld horen dat het Bluegrass tijd is!" Het wereldberoemde Bluegrass nummer zal op verschillende plekken in Noord en daarbuiten te horen zijn. De stadsbeiaardier van de Laurenskerk speelt het nummer op het Carillon, tijdens de oogstmarkt zal het nummer klinken en er zijn al ondernemers en bewoners van Noord die hebben aangegeven om klokslag 12:00 uur van zich te laten horen.

Rotterdam Bluegrass Festival 2022
Het officiële 10 jarig-jubileum wordt doorgeschoven naar 2022 en wordt een XL editie met meer podia, jamsessies, jonge talenten, bars, eettentjes en meer Rotterdam Noord. Guido “Volgend jaar gaan we het gewoon extra groots vieren. Dus zet alvast 24, 25 en 26 juni 2022 in je agenda, dan zorgen wij voor extra veel bier en extra veel Bluegrass. We gaan er een groot feest van maken, dat beloof ik je!”

Over het Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival begon in 2009 als een buurtfeest en groeide uit tot een driedaags internationaal muziekevenement, waar niet alleen buurtbewoners en Rotterdammers op af komen, maar muziekliefhebbers uit heel Nederland, Europa en daarbuiten. In de afgelopen tien jaar stonden grote artiesten als Tony Trishka (VS), Sierra Hull (VS), The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en Hackensaw Boys (VS) op het podium en stegen de bezoekersaantallen van 250 naar bijna 20.000. Naast bluegrass van het hoogste niveau biedt het festival een scala aan culinaire hoogstandjes, diverse workshops van optredende artiesten, een festivalmarkt, kinderprogramma en jamsessies. www.bluegrassfestival.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: