RORI stelt haar nieuwe single 'Docteur' voor en verklapte dat haar EP er dit najaar aankomt. Op die nieuwe EP bewandelt de Belgische popartieste op zorgvuldige wijze de lijn tussen modern en tijdloos, en creëert ze een kleurrijk manga-geïnspireerd universum. Deze eerste single 'Docteur' is een opwindende popsong die blijft nazinderen vanwege RORI's beklijvende teksten die haar zelfkennis en haar goed gevoel voor humor verraden. Ontdek hieronder de videoclip van 'Docteur'.

Op 'Docteur' maakt de getalenteerde zangeres duidelijk waar het haar om te doen is; RORI geeft ons een rauw, onopgesmukt beeld van zichzelf. Ze vertelt vrolijk en vrijelijk over haar dagelijkse bekommernissen en laat ons haar nieuwe levenshouding zien: het hoeft allemaal niet te serieus zijn; het leven gaat door.

De single werd alvast laaiend enthousiast onthaald aan de andere kant van de taalgrens, met support op radio – oa TIPIK, Radio Contact, BEL RTL - en Spotify. Maar ook Frankrijk, Zwitserland & Canada gaan langzaamaan overstag. Zo werd ‘Docteur’ toegevoegd aan de invloedrijke Franse playlists Fraiche Pop & New Music Friday. In Frankrijk werd de Belgische al omschreven als een mix tussen GAYLE & Olivia Rodrigo; frisse pop met een hoekje aan en een innemende persoonlijkheid erachter.

Op haar eerste EP neemt RORI ons mee in een oeuvre van allerlei verschillende stijlen die haar eclecticisme en liefde voor popcultuur onderstrepen. Tijdens het luisteren hoor je duidelijk een aantal zaken terug die haar hebben beïnvloed. Zo ging ze als tiener helemaal op in de mangaserie Nana terwijl ze op de achtergrond de eerste noten hoorde van Tranquility Based Hotel and Casino van Arctic Monkeys.

Op maandag 9 mei schittert ze op Les Nuits Botanique. Deze zomer schuimt ze de festivalpodia af; o.a. Villers-La-Ville, Fête de la Musique, Gedinne Summer Festival en Les Solidarités passeren de revue. Ontdek de eerste festivaldata hieronder.

OVER RORI

Rori, Camille, Camille, Rori; lang was de overgang tussen Camille en haar alter ego maar moeilijk te zien. Nadat het noodlot een pijnlijk einde maakte aan het steeds succesvollere project BEFFROI stortte de jonge Belgische zich volledig op haar soloproject RORI.

Sinds 2020 trakteerde ze ons op meerdere singles die bij hun release een tipje van de sluier oplichtten van de nieuwe dimensie waarin zij ons zou meevoeren. Haar muziek is ruim een miljoen keer gestreamd en vaak op de radio te horen. De terugkeer van RORI is dus helemaal geslaagd.

Haar vorige singles ‘Truth Hurts’, ‘The Same Way’, ‘Gotta Get Mine’ en ‘C’est La Vie’ dienden als laboratorium waarin ze zichzelf rustig kon definiëren en als basis voor wat later nog zou gaan komen. Op haar nieuwe EP maakt ze de beloftes van haar eerdere singles compleet. Ze heeft nu een duidelijk beeld van wie ze is en dat zit vervat in de eenvoudige wens om alleen nog maar in het Frans te zingen.

Weg is de angst om zich bloot te geven. RORI treedt eindelijk voor het voetlicht. Ze maakt zich de stem van haar generatie. De stem die taboes doorbreekt, die zaken op de agenda wil zetten, een voor wie zingen therapie is.

Ze vertelt haar verhaal ook graag zelf: https://www.proximus.be/pickx/nl/2205400/monologue-rori

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over