Na vijf jaar stilte is Roosbeef terug. Terug uit Kentucky én met een nieuw studio-album dat ons wachten rijkelijk beloont: 'Lucky'. 'Lucky' is komende week album van de week op Radio 1. Op zaterdag is frontvrouw Roos Rebergen te gast bij Belpop (Radio 1) en op zondag hoor/zie je Roosbeef voor het eerst in de nieuwe bezetting live op De Zevende Dag(Eén).

BELUISTER 'LUCKY' HIER

Over 'Lucky'

Met ‘Lucky’ — het vierde studioalbum van Roosbeef — is terugkomen voor Roos Rebergen ook thuiskomen. Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek. Ze zag natuur zo groot als de wereld en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen, en hoorde verhalen die nu op ‘Lucky’ een weerklank vinden.

Intussen belandde Roos terug in Antwerpen. Ze raapte haar band terug bijeen, met als nieuwe aanwinst Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly), maar nog altijd met Tim van Oosten (Het Zesde Metaal) op drums en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal) op gitaar en keys. Met het ongelofelijke vakmanschap van de band is het resultaat niet mals. ‘Lucky’ snijdt diagonaal door de ziel en heeft vele facetten.

Met ‘Lucky’ verkent Rebergen nieuwe oorden. Het is een testament van haar muzikaal en tekstueel wasdom, wat onderschreven wordt door de ijzersterke band, die een groot deel van de arrangement voor deze plaat op zich nam. Pascal Deweze nam de productie en mixing voor zijn rekening. Ook Tom Pintens speelde een bijzondere rol in de productie en arrangementen. Roosbeef is terug!

Over Roosbeef

Roosbeef staat sinds 2005 garant voor Nederlandstalige, humoristische pop, dwarse melodieën en spannende live-shows. Vandaag is Roosbeef niet alleen meer de band van Roos Rebergen, maar net zo goed die van Tim Van Oosten, Pascal Deweze (producer van ‘Lucky’) en Tom Pintens.

Eerder loste Roosbeef twee singles als voorlopers van het album: 'Menselijke Mensen' en 'In Mijnen Tijd'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over