VT4 investeert opnieuw strategisch in de toekomst: Roos Van Acker zal ook de komende jaren exclusief te zien zijn bij de jonge televisiezender. De afgelopen vijf jaar groeide Roos als vaste VT4-stem en in verschillende vernieuwende tv-formats onbetwistbaar uit tot een van de meestgeprezen personalities van het Vlaamse scherm. Twee weken geleden nog trapte Roos het vierde en bijzonder succesvolle seizoen af van het avontuurlijke realityprogramma Peking Express: Zuid-Amerika, meteen goed voor een opmerkelijke piek van 470.739 kijkers en 25 procent marktaandeel. Minstens tot 2010 zal Roos Van Acker op VT4 te zien en te horen zijn.

"Doordat ik sinds 2002 voor de leukste Vlaamse tv-programma's zowat de halve wereld rond heb kunnen verkennen, weet ik meer dan ooit dat ik alleen bij VT4 ook de komende jaren de mooiste kansen en televisiemomenten zal kunnen beleven", zegt Roos. Tot 2010 is en blijft Roos niet enkel het gezicht van avontuurlijke realityprogramma's, ook verschillende nieuwe plannen staan op stapel. Vorige week lekte reeds uit dat Roos Van Acker momenteel aan een pilootprogramma van het nieuwe Vlaamse studioprogramma 'Onder de Tram' werkt, samen met Hans Otten.

Gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers van SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) is bijzonder enthousiast over het nieuwe exclusiviteitscontract. "En wel omdat Roos Van Acker één van de symbolen is voor de duidelijke ommezwaai die VT4 enkele jaren geleden gemaakt heeft: de groei in waardering, de forse toename van het aantal kijkers en de nog stijgende populariteit van de zenders lopen zowat gelijk met de komst van Roos naar Zaventem. Roos' engagement is meteen een nieuwe zekerheid voor onze toekomstplannen."

Roos Van Acker is geboren in oktober 1976, studeerde Germaanse talen en startte haar tv-carrière bij muziekzender TMF. Ze ging snel aan de slag bij Studio Brussel, wat haar 3 pop poll-medailles voor beste radiopersoonlijkheid opleverde. Sinds 2002 is te horen en te zien bij VT4, onder meer in programma's zoals Expeditie Robinson, Terra Incognita en Peking Express.

De grote populariteit van Roos werd bij de start van het nieuwe seizoen van Peking Express nogmaals duidelijk: 444 levensgrote kartonnen displays van Roos staan sinds die dag in evenveel Vlaamse huiskamers. In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 februari werden de ' kartonnen Rozen' geplaatst in de stadskernen van Vlaamse steden en op druk gefrequenteerde plaatsen. Nagenoeg alle displays werden meegenomen naar huis, naar school, het werk of het kot. De fortuinlijke bezitters van een kartonnen Roos mogen over enkele weken als VIP aanwezig zijn op een preview van de ontknoping van Peking Express: Zuid-Amerika. Samen met hun kartonnen, én de echte Roos natuurlijk.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: