Zaterdagavond ging in Het Depot in Leuven de finale van de allereerste editie van Sound Track Vlaams-Brabant door. Singer-songwriter Roos Denayer werd door de jury tot winnares uitgeroepen. De tweede en derde plaats gingen naar de rockers van Melting Mallows en de hiphoppers van Moody Mae.

Sound Track is een nieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie. Het wordt georganiseerd door Het Depot, het Clubcircuit en Poppunt en is de opvolger van het provinciaal pop- en rockconcours Rockvonk (waar oa. namen als Willow, She Bad en Five Days uit voortkwamen).

Uit vier selectierondes die in september in vier Vlaams-Brabantse jeugdhuizen door gingen, puurde de jury zeven finalisten: Bonzo, Dyce, Ello, Melting Mallows, Moody Mae, Onionfuzzen Roos Denayer. Zij streden zaterdagavond om de winnaarstitel.
Na een lange beraadslaging besloot de jury dat de jazzy singer-songwriter Roos Denayer zich de allereerste winnares van Sound Track Vlaams-Brabant mag noemen.

De inzet? Drie felbegeerde plaatsen in Track 2020, een parcours op maat waarin een jaar lang alles kan: van persoonlijke professionele begeleiding, residenties in muziekclubs, opnametijd in professionele studio’s en nationale exposure tot shows in een gloednieuw podiumcircuit van Vlaamse jeugdhuizen.

Sound Track geeft artiesten een unieke kans om een versnelling hoger te schakelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over