Zangeres, toetsenist en liedjesschrijver Roos Blufpand (1992), met Surinaamse roots, bracht in 2014 haar debuutalbum Ik ben uit, waarna Roos te horen was op Radio 1, Radio 2, 3FM en 100%NL, de Rabo Publieksprijs (Rabo Talenten Concours) won en uitgebreid door het land toerde. Het tweede album Hoe dan (2016) presenteerde ze in een uitverkochte Tivoli De Helling in Utrecht. Ze deelde het podium met Claudia de Breij, Blaudzun en Caro Emerald (Sounds of Change in Paradiso), was support act van De Dijk en stond met haar eigen show onder meer in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Roos is sinds enkele jaren bezig om te verduurzamen binnen de muziekindustrie. Ze heeft een tourbus op groen gas, compenseert CO2 emissies van haar concertbezoekers, nam haar vorige album Hoe Dan en ook de nieuwe plaat Kleed me uit zo duurzaam mogelijk op door de opnamen te doen in ‘groene’ studio’s, met veganistische catering, drukwerk op FSC gecertificeerd papier en meer. Roos is ook ambassadeur van de Plastic Soup Foundation.

Voor haar nieuwe plaat Kleed me uit heeft Blufpand voor het eerst gewerkt met de producers Marnix Dorrestein (o.a. Perquisite) en David Hoogerheide (bandlid Kovacs). Hun spontane manier van arrangeren en produceren gaf Roos precies die vrijheid die ze nodig had om haar nieuwe, meer elektronische geluid vorm te geven. Bij de zoektocht naar die sound liet ze zich inspireren door o.a. Björk en Fever Ray. Ze schreef zelf alle, wederom Nederlandstalige, teksten en ook de muziek. Inspiratie haalde Roos uit haar eigen leven, dat de laatste twee jaar nogal turbulent was; niet alleen verbrak ze de relatie met haar jeugdliefde, maar ook met haar jeugdheld: haar vader.

Er staan twee duetten op het album: Dus Hij Zei met de Belgische zanger Gregory Frateur (Dez Mona).

Live

  • 15/05, Club Nova Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over