Goele Bormans

Roodkapje, de sprookjesmusical is de nieuwe kindermusical van Music Hall. Vrijdagavond ging de voorstelling in première. Tal van BV’s kwamen hun collega’s een hart onder de riem steken en passeerden even via de mooie ‘photo wall’ Voor de show konden de kids en volwassen al smullen van een heerlijk picknickbuffet. Daarbovenop konden ze in een hoekje leuke foto’s maken in de photobooth verkleed als Roodkapje of de Boze Wolf. Maar ook na de show was er nog een leuke receptie waarop er kon gesmuld worden. Taartjes in de vorm van schone groene appeltjes, die misschien wel verwezen naar een ander sprookje, vulden alle buikjes. Maar dat was niet alles, na de intrede van de cast konden alle kids nog even met hun helden op de foto.

Roodkapje (Lauren De Ruyck) is een klassiek sprookje dat iedereen wel kent. Roodkapje haar grootmoeder is ziek en daarom moet Roodkapje het donkere bos door om haar eten te brengen. In het bos komt Roodkapje de Boze Wolf (Jo Hens) tegen en die wil haar zo snel mogelijk in zijn maag krijgen. Music Hall gaf een kleine twist aan dit verhaal. Roodkapje woont in een gezellig dorpje waar alle bewoners haar grootmoeder (Elke Buyle) kennen. Iedereen wilt dan ook zijn steentje bijdragen om lekker eten voor de grootmoeder mee te geven. Eenmaal haar mandje vol is gaat Roodkapje op stap. Haar mama (Deborah De Ridder) is ongerust en hoopt dat Roodkapje niet van het paadje zal afwijken. Maar Willy de Boze Wolf lijkt helemaal niet zo boos en is zelfs stoer. Hij wordt constant achtervolgd door twee konijnen en een eekhoorn, die zichzelf “The Loupettes” noemen (gespeeld door Elke Buyle, Oonagh Jacobs en Charline Catrysse), die tot over hun oren verliefd zijn op hem. Roodkapje trapt in de val van Willy en wijkt van het paadje af om bloemen te plukken. Ondertussen haast Willy zich naar het huisje van de grootmoeder en slaat daar toe.

Een tijdje later is het al donker in het bos en is Roodkapje het paadje kwijtgeraakt. Ze hoort van alle geluiden die ze liever niet wil horen tot ze plots iemand hoort huilen. Het is Casper (Oonagh Jacobs) het spookje (wel gekend van een ander verhaaltje). Casper wilt Roodkapje graag de weg wijzen, maar moet helaas terug vertrekken voor hij te laat naar spookjesland is. Hij laat nog een kaart achter van het Sprookjesbos maar het is te donker om nu de weg nog te vinden. Roodkapje besluit dan maar een dutje te doen.

Ze wordt ’s morgens gewekt door twee konijntjes die haar koekjes opeten. Whoppie (Charline Catrysse) en Floppie (Michaël Zanders) zijn een komisch duo die genieten van elkaar te plagen maar het altijd nadien wel weer bijleggen. Door hun schuldgevoel willen ze Roodkapje helpen en leiden haar naar het Peperkoekenhuisje. Roodkapje is een beetje bang, want ze weet dat daar een boze heks heeft gewoond. Het gerucht gaat echter dat de heks vertrokken is met een Burn-Out na alles wat ze meegemaakt heeft met Hans & Grietje. Momenteel zou de Blauwe Fee (Deborah De Ridder) van Pinokkio daar wonen. Zij zal Roodkapje helpen met nieuwe koekjes te maken. Nadien wijst ze haar de weg naar het huisje van Oma. Eenmaal bij het huisje aangekomen weet Roodkapje niet welk onheil haar te wachten staat. Zal alles goed aflopen met Roodkapje? Zal het publiek haar op tijd kunnen redden? Wie zijn/haar hulp zouden ze daarvoor kunnen inroepen? Worden ze net zoals in het sprookje gered door de Jager (Brent Pannier)? Of is deze te druk bezig met het verhaal aan elkaar te praten?

Een spannend einde dat je enkel maar onthuld kan krijgen door te gaan kijken! Zoals je kan zien kan je niet alleen genieten van het sprookje van Roodkapje maar komen er nog andere sprookjes en verhaaltjes aan bod. Het verhaaltje krijgt ineens een andere dimensie. Plak daar dan nog de leuke songs bij die dan nog lang blijven hangen en je krijgt een fijne kindermusical. Maar niet getreurd ook voor de ouders en grootouders zit er af en toe een mopje tussen of een leuke verwijzing waar je helemaal nostalgisch van wordt. Enkele liedjes kwamen zelfs lichtbekend voor. Een kindermusical die dus gerust kan gesmaakt worden door de hele familie. De regie en het script lagen in de handen van Brigitte Derks. Samen met Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen, die voor de muziek zorgden, bouwden ze de musical van nul helemaal op tot dit mooie resultaat. Christian Celine zorgde voor de choreografie. De acteurs gaven het beste van zichzelf en gaven iedereen met hun dans, zang en spel een fantastische avond.

Wie de kans nog niet heeft gehad deze leuke musical te bewonderen heeft nog eventjes de kans. Tot en met 29/10 zal de musical nog in de Stadsschouwburg in Antwerpen te zien zijn en vanaf 4/11 in het Capitole in Gent. Voor diegene die eerder van de kanten van Hasselt komen, kunnen op 1/11 nog terecht in het Ethias Theater. Boek snel je tickets want deze zijn gegeerd!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: