Vrijdagavond ging Brasschaatse huisvrouwen in première in theater Elckerlyc. De nieuwe voorstelling van het Prethuis haalde reeds wat aandacht met een internationale naam. Ze wisten namelijk Ronn Moss te strikken voor hun productie. Wij gingen vrijdag alvast een kijkje nemen.

Vijf rijke vriendinnen uit Brasschaat besloten een tijdje geleden een nieuwe vrouwenclub op te richten. Elke week komen ze samen bij iemand en die organiseert dan een speciale avond. Wat begon bij een eenvoudige lezing draaide al gauw uit tot een mistery guest. De dames kunnen toch moeilijk onderdoen voor elkaar. Het is de beurt aan Kirsten (Katrien De Becker), zij is getrouwd met een steenrijke antiquair en woont zoals de titel doet vermoeden in een kast van een villa in Brasschaat. Ze heeft een mistery guest uitgenodigd, met een internationale bekendheid. Haar vriendinnen zijn ontzettend curieus naar wie het toch mag zijn. Als hij dan eindelijk toekomt valt Emilia (Myriam Bronzwaar) al direct flauw. De andere vriendinnen zijn even verbaasd maar weten toch op hun benen te blijven staan. De butler Ricardo (Guillaume Devos) is iets minder onder de indruk. Svetlana (Leen Dendievel) lijkt ook niet zo onder de indruk omdat ze hem niet kent. Dany-May (Kader Gürbüz) wordt helemaal wild en probeert hem dan ook zo snel mogelijk te veroveren. Renske (Martine De Jager) worstelt een beetje met het Engels en is dus niet zo goed mee met wat de dames en Ronn Moss (Ronn Moss zelf) allemaal bespreken. Al snel wordt duidelijk dat de dames allemaal al een verleden hebben met Ronn en hij dus niet zo’n onbekende is voor de dames…

Brasschaatse huisvrouwen is een komedie uit de hand van Jeroen Maes. Hij kwam al zappend op het idee om dit script te schrijven toen hij “The Real Housewives of New York” tegen kwam op televisie. Al snel vond hij 5 actrices en 1 acteur die wel eens aan de zijde van Ronn Moss wilde acteren. De cast maakte plezier op het podium en dat straalde er ook af. Ze slaagden erin het publiek regelmatig in de lach te doen schieten wat voor een komedie niet onbelangrijk is. The Rich and Famous was duidelijk te zien. De vriendinnen kwamen in gala naar hun party en zagen er allemaal schitterend uit in die prachtige jurken.

Er werd doorheen het stuk met flashbacks gewerkt zodat we te weten kwamen wat er tussen de dames scheelde of waarvan ze Ronn reeds kende. Dit werd vlot en mooi opgelost in het decor. Het decor bestaat namelijk uit een eenvoudige en stijlvolle witte muur met ramen in waaruit we zicht hebben op de tuin. Een tot in de puntjes afgewerkte tuin met zwembad uiteraard. Bij de flashbacks gingen de witte gordijntjes over de ramen neer zodat hierop een andere omgeving kon geprojecteerd worden. Een golfbaan, een kunstgalerij enz… Voor de rest hadden we een stijlvolle zetel, een salontafel, enkele deuren en een ingemaakte kast. Strak en chique zoals het hoort.

Speciaal voor het stuk schreef Udo een liedje getiteld “Every Goodbye is a new start” dat door Martine De Jager gezongen wordt in het stuk. Een dijk van een stem die iedereen onmiddellijk kippenvel bezorgde. Maar niet alleen haar stem verbaasde het Vlaamse publiek, de Nederlandse had ook een fantastische timing en was een plezier om haar aan het werk te zien. Leen Dendievel had niet de gemakkelijkste rol in het stuk. Zij mocht namelijk heel de tijd praten met een Russisch accent, probeer dan maar eens niet over je tong te struikelen, maar ze heeft het er zeer goed vanaf gebracht. Guillaume Devos speelde een verwijfde ober, die stiekem de hakken van één van de gasten eens uit probeerde. Hij bleef er keurig op staan en deed er zelf een dansje op. Ook de andere castleden hebben een uitmuntende rol neergezet. Kortom voor de gehele cast, regisseur en crew een hele dikke pluim.

Naast de nodige portie humor maakt het stuk ook plaats voor een klein beetje ontroering. Of de Brasschaatse huisvrouwen zich effectief in deze dames gaan herkennen blijft de vraag, maar het beloofd alvast een fantastische avond te worden. Er wordt heel wat Engels gesproken maar ook dat werd opgelost. De Engelse stukken in de voorstelling worden boventiteld en zelf af en toe de Nederlandse voor Ronn. De boventiteling werd tevens zeer mooi in het decor verwerkt. Het leek wel een domotica snufje van de gastvrouw, zo stelde ze het dan ook voor. Je hoeft dus geen schrik te hebben als je Engels niet zo goed is, je kan het stuk zeker volgen. De interesse naar het stuk is groot en dat zie je ook aan de tickets. Als je er nog wilt boeken zal je snel moeten zijn want de beste plaatsen zijn helaas al uitverkocht. De voorstelling speelt nog t.e.m. 24 september in theater Elckerlyc. Nadien zullen ze nog door Vlaanderen rondtoeren.

Meer info en tickets kan je vinden op www.elckerlyc.be of www.brasschaatsehuisvrouwen.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: