Rone, het wonderkind van de Franse electroscene, nodigt ons met zijn derde album vol briljante samenwerkingen uit op een reis naar onze diepste emoties. Terwijl hij met zijn nieuwe plaat volop op de voorgrond treedt in de actualiteit, kondigt hij meteen ook een Belgisch concert aan! Afspraak op zaterdag 23 april in de AB.

Producer, autodidact muzikant, gepassioneerd kunstenaar, de Fransman is het allemaal. Hij heeft voor zichzelf een eigen elektronische en epische wereld gecreëerd, waarin hij zich wentelt. Elk van zijn albums weerspiegelt een specifiek moment uit zijn leven. Met 'Spanish Breakfast' (2009) en 'Tohu Bohu' ontmaskerde hij zichzelf als een gevoelige artiest, met bergen creativiteit, enthousiasme en persoonlijkheid. En derde langspeler 'Creatures', beschikbaar sinds februari, bevestigt dat beeld alleen maar! Het nieuwe album reflecteert zijn verlangen naar intimiteit en ruimte, maar ook naar oogverblindende elektronische en akoestische pracht. Rone werkte voor de gelegeheid samen met zijn vrouw Liliwood, die alle visuals ontwierp. Maar ook voor het muzikale aspect ging hij enkele schitterende collaboraties aan, met o.a. Etienne Daho, François Marry (Frànçois And The Atlas Mountains), Gaspar Claus, Bachar Mar-Khalifé, Bryce Dessner (The National) en de bekende trompettist Toshinori Kondo. Met zo'n line-up van uitzonderlijke artiesten is het niet te verwonderen dat de plaat als het ware allesoverstijgend is!

Als Rone concerteert, dan is het altijd volledig live, hij weigert een dj-set neer te zetten. Ongetwijfeld heeft dat ook bijgedragen tot zijn grote internationale populariteit op het podium. Hij speelde al in de meest prestigieuze concertzalen van onze planeet en was een graag geziene gast op de allerbeste festivals (Nuits du Botanique, Dour, Pukkelpop). Het is dus erg uitkijken naar zijn concert op zaterdag 23 april in de AB, hij blaast zijn publiek zonder enige twijfel van hun sokken! De voorverkoop voor dit concert start op donderdag 24 september om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rone
Datum: 
23 april 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over