Romeo's sluiten feestjaar af op het Zingpaleis

De Romeo’s hebben gisterenavond voor een orgelpunt gezorgd tijdens hun feestjaar. In een bomvolle Ethias Arena in Hasselt vierden De Romeo’s – samen met ruim 8000 feestgangers – niet alleen hun 10de muzikale verjaardag samen op het podium, maar ook de 5de verjaardag van Het Zingpaleis. Tijdens een ruim twee uur durende show waren De Romeo’s de absolute muzikale smaakmakers, maar ook hun gasten –onder wie Christoff, Luc Steeno, Rob de Nijs, Ancora en verrassingsgast Ian Thomas – wisten met hun muziek het publiek moeiteloos te entertainen.

Dat De Romeo’s een begrip zijn geworden in Vlaanderen werd gisterenavond in de Ethias Arena in Hasselt opnieuw heel erg duidelijk. Voor het 5de jaar op rij waren Chris Van Tongelen, Gunther Levi en Davy Gilles ceremoniemeesters van Het Zingpaleis, het grootste ambiancefeest van het jaar. In dit feestelijke jaar waarin De Romeo’s hun 10de verjaardag als groep mogen vieren, werden werkelijk alle registers opengetrokken en kreeg het publiek een sublieme, muzikale avond. Na een meer dan geslaagde 4de editie van de Story Awards, was het talrijk opgenomen publiek helemaal klaar voor een avond zorgeloos plezier. De Romeo’s begonnen heel sterk met hun grote meezinger Viva De Romeo’s waarbij iedereen meteen recht veerde van z’n stoel. De toon was gezet; wat volgde was een sublieme mix van feestelijke liedjes, herkenbare meezingers, eigentijdse disco en aanverwanten. Doorheen de jaren hebben De Romeo’s een eigen Nederlandstalig repertoire uitgebouwd, wat ondertussen al geresulteerd heeft in drie gouden albums. Na een heuse carwash medley mochten De Romeo’s hun eerste muzikale gast aankondigen en dat was Christoff. Samen zongen ze Sweet Caroline wat meteen goed was voor het eerste hoogtepunt van de avond. Wanneer De Romeo’s in de coulissen verdwenen voor een kledingwissel, entertainde Christoff de massa met zijn krakers Zeven Zonden en Tijd voor de polonaise waarbij de concertgangers collectief op wandel gingen en zorgden voor een mega polonaise trein. De Romeo’s zorgden vervolgens ook voor een primeur door hun nieuwe single Droog Nu Je Tranen, een gevoelige ballade, die zorgde voor een mooi slow moment in de zaal. Tijd om uit te rusten kreeg het publiek niet want met Dans De Sirtaki en Zingen, Lachen, Dansen – twee nummer 1 hits uit het succesvolle Romeo’s repertoire, zat de sfeer er helemaal in.

Vorig jaar mocht de Nederlandse superster Glennis Grace haar debuut maken in Vlaanderen, op Het Zingpaleis. Ook dit jaar gaven De Romeo’s graag weer een forum aan nieuw, Nederlandstalig talent. Ancora – latijn voor anker – omarmde Vlaanderen met hun typische zeemansliederen, waarmee ze ondertussen in eigen land wereldberoemd zijn geworden. Na afloop waren Patrick, Harm en Martin erg onder de indruk, zeker toen het publiek luidkeels meezong met de klassieker Al Die Willen Te Kaap’ren Varen. Wees maar zeker dat wij ons anker nog regelmatig gaan uitgooien in Vlaamse wateren”, liet de groep na afloop van hun debuut noteren.

Op Het Zingpaleis is het de bedoeling dat het publiek vooral kan meezingen- en –feesten wanneer de muziek speelt en de liedjes voorbij komen. Voor De Romeo’s was het gisterenavond een fluitje van een cent want het publiek zong mee met elk nummer wat ze brachten, samen met hun live band die aangevuld was met een grote blazer sessie. Fijn was zeker ook het optreden van Luc Steeno die het publiek met Ik Mis Je Elke Dag, Hij Speelde Accordeon en Holiday helemaal mee had. Na een disco- en salsa medley zorgden De Romeo’s voor alweer een bijzonder moment in de show. In aanwezigheid van 8000 mensen – die gehoor hebben gegeven aan de oproep van De Romeo’s om in het rood naar Hasselt te komen – werd de videoclip ingeblikt van Rio, een single die ze volgend voorjaar zullen uitbrengen wanneer onze voetbalhelden op het vliegtuig stappen richting Brazilië.

Het vuurwerk – letterlijk en figuurlijk – zat in het laatste gedeelte van Het Zingpaleis, dat begon met de doortocht van muzikaal icoon en levende legende Rob de Nijs. Met Hou Me Vast had hij het publiek meteen beet. Ook Zondag en het mooie Het Werd Zomer mochten rekenen op veel waardering, maar het was wel Rob’s Malle Babbe die er voor zorgde dat het feest compleet was.

Het mooie aan Het Zingpaleis is dat we liedjes brengen, met onze live band, die we anders niet brengen tijdens onze optredens doorheen het jaar. Voor ons is dit een ultiem moment om dingen uit te proberen en te vernieuwen met gewaagde muzikale keuzes, inspelend op de actualiteit”, klinkt het bij De Romeo’s. Hun woorden hebben ze gisteren kracht bij gezet toen ze – samen met surprise gast Ian Thomas – een sublieme versie brachten van de Macklemore & Ryan Lewis klassieker Can’t Hold Us. Ook Wake Me Up (Avicii) en Martin Garrix zijn Animals zaten in de setlist, net als I Gotta Feeling (The Black Eyed Peas) e.v.a. Na Les Lacs du Connemara en hun Jubileumlied zat de reguliere speeltijd van Het Zingpaleis erop. De Romeo’s kwamen nog terug voor een heerlijke You Never Walk Alone en namen vervolgens afscheid van een feestende Ethias Arena met een herneming van Viva De Romeo’s.

Zonder twijfel was de 5de editie van Het Zingpaleis opnieuw een hoogdag voor De Romeo’s. Zij mogen straks terugblikken op een bijzonder jaar waarin ze heel wat optredens gaven in Vlaanderen, een gouden album kregen voor hun dubbel-cd 10 en op stap gingen met hun muzikale vriend Jan Smit. Nu al kondigt 2014 zich aan als wederom een groot Romeo’s jaar waarin het drietal samen gaat concerteren met Willy Sommers.

In december kan je bij anne kijken naar de uitzending van Het Zingpaleis 2013 en ook een live cd/dvd van dit fijne muzikale feestje is in aantocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: