Eind maart 2023 zijn ze in de Hasseltse Trixxo Arena allemaal van de partij op de 16de editie van Het Schlagerfestival, maar ondertussen trokken Christoff, Yves Segers, Laura Lynn, Matthias Lens, Luc Steeno, Willy Sommers én Lisa del Bo naar het indoor rolschaatspark Rollerland in Aalst. Met veel glitter en glamour, het thema van de komende editie, werd daar de tv-spot ingeblikt. Voor zanger-accordeonist Matthias Lens was het de eerste keer dat hij op de rolschaatsen stond. Gelukkig kreeg hij hulp van zijn Die Schnappers-collega Yves Segers en Christoff, die de liefde voor het rolschaatsen weer herontdekte.

Het is van mijn 12de geleden dat ik, in Rollerland, op rolschaatsen heb rondgereden”, begint Christoff het gesprek. “Stoppen lukt nog niet, maar ik ben al blij dat ik me recht kan houden in de bochten”, voegt hij er lachend aan toe. Samen met zijn collega-artiesten werkte hij mee aan de tv-spot van Het Schlagerfestival, dat in maart volgend jaar weer plaatsvindt in Hasselt. “We moeten elke kans grijpen om op die gezellige planeet te kunnen zijn, waar we even alle zorgen vergeten en teruggaan naar de basis”, zegt Christoff.

Ook al ben ik een skiër en sportief, ik heb vandaag niet gerolschaatst omdat ik dat nog nooit heb gedaan. Stel je voor dat ik hier tegen de grond smak, dat zou niet ideaal zijn (lacht). Toch heb ik mij, met veel glitter en glamour, goed geamuseerd met de collega’s. Het ging er allemaal losjes aan toe. De sfeer was uitstekend, net zoals dat elk jaar het geval is in Hasselt. Voor artiesten zijn die optredens voor tienduizend mensen per avond, nog steeds de kers op de taart”, zegt Willy Sommers.

Een verrassend beeld in de spot wordt naast de rolschaatsende artiesten, Lisa del Bo achter de draaitafels. “Rondjes rijden is aan mij niet besteed, dus was dit plekje ideaal. Het echte feest moet nog beginnen, maar deze topdag met de collega’s pakken ze ons in alle geval niet meer af. Het was zalig!

Net als Luc Steeno, die een poging waagde op rolschaatsen, amuseerde het goedlachse duo Yves Segers en Matthias Lens van Die Schnappers zich eveneens in Rollerland. “Mijn eerste keer op wieltjes, maar ik durf al een beetje tempo maken. De bochtjes en het leren stoppen is voor een volgende beurt”, zegt Matthias Lens. “Lach maar. Wij zijn niet meteen de meest soepele gasten, maar we hebben het wel gedaan hé. Vroeger, in mijn jeugdjaren kon ik dat heel goed. Nu ben ik al blij dat ik mij kan rechthouden”, zegt Yves Segers.

Het 16de Schlagerfestival vindt plaats op 24, 25 en 26 maart 2023 in de Trixxo Arena Hasselt, met optredens van Christoff, Laura Lynn, Willy Sommers, Die Schnappers, Yves Segers, Luc Steeno Lisa del Bo én De Romeo’s. Glitter en glamour is het centrale thema. Meer info vind je op www.hetschlagerfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: