Róisín Murphy is terug van (lang) weggeweest, en kondigt bij haar terugkeer meteen een langverwachte nieuwe plaat aan, die voor dit voorjaar nog gepland staat. De artieste kondigt met veel plezier ook vier uitzonderlijke voorjaarsconcerten aan! "It's gonna be hot, it's gonna be sweaty and it's gonna be intense", belooft ze. Samen met haar band treedt Róisín op in Londen, Amsterdam, Hamburg en... Brussel, waarna ze haar fans in de zomer pas terugziet. Op het menu staan zowel nieuw werk als een greep uit haar allergrootste hits.

Bij Moloko, het mythische dance-popduo, worden Róisín Murphy's talent en uitzonderlijke stemcapaciteiten ontdekt door het grote publiek. Sinds 1995 leverden ze vier albums en een aantal onsterfelijke hits als "The Time is Now" en "Sing It Back". Na hun split in 2003 gooit de mooie Ierse zich op een solocarrière. Haar debuut 'Ruby Blue' maakt een grote indruk op de critici en de fans, die zich maar al te graag laten meevoeren in haar elektro-dancewereldje, doordrenkt van soul, pop en funk. In 2007 verleidt Róisín ons met een tweede plaat, een ultramoderne mix van pop en disco, gedragen door de hits "Overpowered", "Let Me Know" en "You Know Me Better".

Na een lange stilte, die gekenmerkt werd door verschillende vernieuwende samenwerkingen (Crookers, David Byrne & Fatboy Slim, David Morales) en een knappe stijloefening ('Mi Senti', een herwerking van zes Italiaanse popklassiekers), is Róisín Murphy nu helemaaal terug. Ze onthult binnenkort haar nieuwe plaat, die ze op 23 mei komt voorstellen in de AB! Een nieuw hoofdstuk in een opmerkelijke carrière, waarbij u absoluut niet mag ontbreken. De ticketverkoop begint op vrijdag 23 januari vanaf 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Róisín Murphy
Datum: 
Zaterdag 23 mei 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over