De grootmeesters van de akoestische rock, Rodrigo y Gabriela, stellen op 28 april hun nieuwe plaat ‘9 Dead Alive’ voor! Dankzij hun vlekkeloze techniek en hun muzikale passie wisten ze zich met vier albums en enkele uitzinnige tournees al in de kijker te spelen van het grote publiek, en kregen ze de criciti volledig op hun hand.

Rodrigo y Gabriela mengen Latijns-Amerikaanse muziek, folk, jazz, rock en metal en kruiden het geheel bij met hun aanstekelijke energie. Hun laatste album ’11:11’ kwam uit in 2009, en sindsdien leverden ze nog bijdragen tot de soundtracks van ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’ en ‘Puss in Boots’, maar realiseerden ze eveneens ‘Area 52’, waarop de twee hun bekendste hits opnieuw uitbrachten onder de Cubaanse zon, vergezeld van een lokaal orkest.

Maar nu is het dus ‘9 Dead Alive’, hun vijfde plaat, waarmee Rod y Gab de planeet aan het dansen zullen krijgen. Ze namen de opname en productie van het album voor hun eigen rekening in hun studio in het Mexicaanse Ixtapa, en vertrouwden het mixen toe aan Andrew Scheps (Black Sabbath, Adele, Metallica...), die gevestigd is in Los Angeles. Op dit album vinden we negen tracks terug, die doordrenkt zijn van verlangen, elegantie en smaak, en waarop het duo een compromisloos gevecht op gitaar voert. Het zit vol melodieuze energie, ritmische snufjes en geeft perfect de warmte en spontaniteit weer die heerst tussen twee muzikanten die talent te koop hebben.

Voor liefhebbers van de gitaar, van talent en van muziek in het algemeen is een concert van dit magnifieke duo een must. Met hun nieuwe wereldtournee houden Rodrigo y Gabriela ook bij ons halt, voor een concert dat op 28 mei plaatsvindt in de intieme setting van de Ancienne Belgique! Een magische avond waarop u niet mag ontbreken! De ticketverkoop start op maandag 17 februari vanaf 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rodrigo Y Gabriela
Datum: 
Woensdag 28 mei 2014, 20 uur
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

02 548 24 24
Meer over