De groepsfase van de van de UEFA Champions League komt steeds dichterbij, maar welke clubs kunnen zich nog plaatsen via de play-offs? Op dinsdag 15 augustus staan Rode Duivels Simon Mignolet en Divock Origi met Liverpool oog in oog met Europees debutant Hoffenheim. De dag erna, op woensdag 16 augustus, is het aan de andere Rode Duivel Dries Mertens. Hij vecht met zijn club Napoli het duel uit met Nice. Beide wedstrijden zijn live te volgen bij Q2, op Q2.be en via de Q-app.

Hoffenheim speelt eerste Europese wedstrijd ooit op dinsdag 15 augustus

Hoffenheim eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Bundesliga. De Duitsers deden nooit beter in eigen land. Nu treden ze op dinsdag 15 augustus ook voor de eerste keer in hun geschiedenis aan in Europa, meer bepaald in de play-offs van de Champions League. Bij hun debuut zal Hoffenheim het zeker niet gemakkelijk hebben tegen de Engelse topclub Liverpool. Vorig jaar konden de Reds geen Europees voetbal afdwingen. Het jaar daarvoor stonden ze wel nog in de finale van de Europa League. Beide clubs staan voor het eerst tegenover elkaar.

Dirk Deferme en Marc Degryse zorgen in de Rhein-Neckar-Arena voor het wedstrijdcommentaar. Tom Coninx, Aad de Mos en Tom Soetaers analyseren de wedstrijd van begin tot einde. Daarnaast is er ook een samenvatting van de andere wedstrijden van die speeldag.

Dries Mertens vs. Mario Balotelli op woensdag 16 augustus

In de andere heenwedstrijd van de play-offs, op woensdag 16 augustus, probeert Napoli zich voor de vierde keer te plaatsen voor de groepsfase van het kampioenenbal. Coach Maurizio Sarri kan daarvoor rekenen op zijn topspits en Rode Duivel Dries Mertens. Tegenstander Nice kan dan weer beroep doen op Mario Balotelli en de pas getransfereerde Wesley Sneijder. Het is de eerste keer in 57 jaar dat de Franse club nog eens Europees speelt.

Peter Morren en Gilles de Bilde becommentariëren de wedstrijd live vanuit Napels. Jan Boskamp en Marc Degryse zijn te gast bij Tom Coninx. Zij doen de analyse van de wedstrijd. Daarnaast is er ook een samenvatting van de andere wedstrijden van die speeldag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over