Metal, doommetal, rock, triprock, postrock, progrock, alternative rock, shoegaze; The Gathering heeft zichzelf altijd opnieuw weten uit te vinden. De melodieuze rockband uit het Noord-Brabantse Oss bestaat dit jaar 30 jaar en dat moet gevierd worden!

Afgelopen maart stond The Gathering na aan hiatus van een aantal jaren op de eerste editie van het Prognosis Festival in Eindhoven. Dit najaar volgt een aantal concerten in Nederland en Europa.

Ook Biebob (Vosselaar) wordt op vrijdag 15 november 2019 aangedaan tijdens de speciale ‘AutoReverse: 30th Anniversary Tour’. The Gathering heeft veel mooie herinneringen aan the greatest metal concert hall of Belgium en speelde maar liefst zeven keer eerder in Biebob, in verschillende bezettingen. De eerste keer was in 1992, met toenmalig zanger Bart Smits. In 1995 deed The Gathering Biebob aan tijdens de ‘Mandylion tour’, met toenmalig zangeres Anneke van Giersbergen. Met Silje Wergeland, de huidige zangeres, speelde de band voor het laatst in de Vlaamse zaal, in 2010.

Met de ‘AutoReverse: 30th Anniversary tour’ brengt de band, met de Noorse zangeres Silje Wergeland, een epische show vol klassiekers, waarvan sommige in een nieuw jasje, en minder bekend werk. Het wordt ook deze keer weer een bijzondere reis!

The Gathering* bestaat uit:

  • Silje Wergeland - zang
  • René Rutten - gitaar
  • Hans Rutten - drums
  • Frank Boeijen - toetsen
  • Hugo Prinsen Geerligs - bas

* Dit is ook de line-up van de AutoReverse concerten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over