Tom Van Bueren

De 40ste editie van Rock Werchter is donderdagmiddag in tropische omstandigheden van start gegaan. De thermometer sloeg ruim 30 graden en dat zorgde o.a. aan de inkom voor een paar kleine uitdagingen. Op een bepaald moment liep de wachtijd op tot meer dan uur, maar gelukkig deelde de organisatie preventief gratis waterzakjes uit. Later op de avond eiste het warme weer en het overtollige drankgebruik wel enkele slachttoffers. Voor hen bracht een dutje op de weide of de nachtje op de camping ongetwijfeld raad.

Deze 40ste feesteditie werd op gang getrokken op het hoofdpodium door Radkey. We kunnen dit een waardige opwarmer noemen, maar echte potten heeft de groep nooit gebroken. De gitaarsolo’s waren aanwezig, maar konden de meeste mensen in het publiek niet overtuigen. Het meeste publiek trok dan ook naar klub C om daar de zalige soul van Daptone Records te horen. Het was duidelijk dat deze band maar 1 doel had en dat was soul naar Werchter brengen. Dat ze daar in geslaagd zijn kan de overvolle klub C bevestigen.

Tijdens deze eerste dag werd de Barn dan weer in de fik gestoken door onze eigenste Milow. Dat deze zanger uit de buurt komt, maakte het voor Jonathan allemaal nog wat spannender. Milow liet geen zenuwen merken en pakte de Barn direct hellemaal in. Met nummers als  ‘You don’t know’ en ‘Ayo Technology’ bracht hij heel de Barn en daar buiten aan het zingen. Een bisnummer gebeurde ook hellemaal in rode duivels outfit inclusief Fellaini pruik om toch maar even te laten zien dat hier een Belg op het podium stond.

Verder artiesten die deze hete dag op het podium stonden waren Placebo, White Lies, Miles Kane, The opposities maar de naam van dag 1 waren uiteraard de rockers van Metallica. Vanaf dat de weide openging zag je al de trouwe fans van Metallica toestromen. Het was direct duidelijk veel volk was er vooral voor hen. Metallica speelde dit concert by request. Wat wilt zeggen dat de Belgische fans hebben kunnen stemmen op welke nummers ze speelden. Gedurende set werd vrij duidelijk dat het Belgische publiek smaak heeft, nummers als ‘Battery’, ‘Master of puppets’, ‘Sanatorium’ passeerde tijdens het concert. Heerlijke gitaarsolo’s, uitmuntende drums en een ijzersterke zang maakt van Metallica één van de beste rock groepen op aarde. Deze eer hebben ze op de Werchter weide nog maar eens bevestigd. Het concert werd van het begin tot einde meegezongen door jong en oud.

Om deze eerste dag af sluiten deed Rock Werchter beroep op drum ‘n’  bass producer Skrillex. Hij zette de mainstage nog 1 keer aan het dansen. Het mag duidelijk zijn de eerste dag op Werchter is in schoonheid gestart en als het weer zo de komende dagen zal blijven dan belooft dit weer een topeditie van formaat te zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter 2014
Datum: 
3 juli 2014
Locatie: 
Rock Werchter
Meer over