Rock Werchter is helemaal uitverkocht. De laatste dagtickets voor vrijdag 4 juli gingen eerder vandaag de deur uit. Er zijn 67.500 combitickets en 20.500 dagtickets per festivaldag verkocht. Rock Werchter verwacht dit jaar dus 88.000 festivalgangers per dag, oftewel 149.500 unieke bezoekers over het weekend.

Doorverkoop tickets: het kan. Op bepaalde voorwaarden.

Belangrijke dienstmededeling. Er is een wettelijk kader dat de doorverkoop in tickets aan banden legt.  De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat: 

  • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat.
  • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is.
  • de verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is.
  • de gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.

Edoch. De handel in festivaltickets op de secundaire markt tiert weerom welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven -in tegenstelling tot tickets gekocht via de officiële ticketkanalen-geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden via deze kanalen. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden.  Rock Werchter zal  sowieso blijven inzetten op sensibilisering en meer.  Zo biedt het een online omruilservice aan via www.rockwerchter.be. Een handige tool voor wie occasioneel en volgens de regels van de wet een ticket wil herverkopen of aankopen. De via de omruilservice voor verkoop aangeboden tickets worden toegekend aan wie geregistreerd is op de wachtlijsten.  Alle info via rockwerchter.be

Over Rock Werchter:

Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2013 zowat 140.000 (unieke) festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een op voorhand uitverkocht festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter 2014
Datum: 
3, 4, 5, 6 juli 2014
Locatie: 
Rock Werchter
Meer informatie
Meer over